Læsetid: 1 min.

Færre passagerer i sporvejene

Kultur
11. oktober 2007

Paa trods af den stadig faldende kurve for Københans sporvejes passagertal, der i sporvejenes sidste aarsberetning viser, at der i 1956-57 kørte 8,7 millioner færre med sporvognene end i 1955-56, er sporvejsdirektøren Ejnar Nielsen dog optimistisk. "Vi kan endnu nogle aar vente," siger direktøren, "at passagertallet vil falde. Men naar overfyldningsgraden i trafikken har naaet det punkt, hvor folk foretrækker at anvende de kollektive befordringsmidler, vil tallet stige igen. Denne udvikling har vi f.eks. set i Amerika, hvor næsten alle har bil, men alligevel foretrækker de kollektive befordringsmidler i byerne, fordi det baade er hurtigere og nemmere".

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her