Læsetid: 2 min.

Jeg føler mig som en stivfrossen grønært

Morten Sabroe, dansk journalistiks ubestridte enfant terrible, har udover journalistikken et langt skønlitterært forfatterskab bag sig. Lige nu er han aktuel med en stærkt anmelderrost bog om sin mor
Kultur
19. oktober 2007
Morten Sabroe, dansk journalistiks ubestridte enfant terrible, har udover journalistikken et langt skønlitterært forfatterskab bag sig. Lige nu er han aktuel med en stærkt anmelderrost bog om sin mor

- Hvad er dit mest udtalte karaktertræk?

"Jeg har ikke noget, det skifter hele tiden. Når jeg vågner om morgenen, føler jeg mig som Napoleon, når jeg går i seng om aftenen, som en stivfrossen grønært der er ved at blive hældt ned i kogende vand."

- Hvad er din yndlingsbeskæftigelse?

"At bevæge mig. Jeg ville ønske, jeg var rockmusiker og ikke skulle sidde stille i månedsvis foran en computer. Jeg begriber ikke, hvordan det lykkes mig og heller ikke hvorfor, jeg synes, det er meningsfuldt."

- Hvilket teknisk hjælpemiddel vil du nødigst undvære?

"Cd-afspilleren. Jeg rejser mig ustandselig fra computeren for at danse rundt som en lykkelig mand. Det er jeg så også. Der er ikke noget i mit liv for tiden, der ikke er en fejring værd."

- Dine helte og heltinder i det virkelige liv?

"Mine børn og min kone. At være i nærheden af én som mig, kræver stor overbærenhed. Især min kone har det hårdt. Jeg vil sagtens kunne forstå hende, hvis hun en dag siger: Jeg orker dig ikke mere, spade!"

- Hvad har været dit mest kontroversielle valg i livet?

"Jeg har aldrig foretaget ét, jeg har kun fulgt min intuition. Det kan være, andre har syntes, det var kontroversielt, men det var det ikke."

- Hvornår føler du dig mest misforstået?

"Jeg føler mig altid misforstået, når folk siger, jeg er modig. De skulle bare vide, hvordan det ser ud indefra mig selv."

Tilgivelse

- Hvad er din største bedrift?

"At lave mine to døtre, Tanja og Anna. De er hver på deres måde unikke. Jeg krydser fingre for, at de ikke en dag bliver forfattere og skriver en bog om deres far."

- Dine største fejl?

"Jeg har ikke én fejl, som jeg ikke på stedet er i stand til at tilgive mig selv for. Det har jeg så gjort igen og igen, og derfor kan jeg ikke huske en eneste af dem."

- Din drøm om lykken?

"At blive ved med at stræbe efter det umulige."

- Din sindsstemning netop nu?

"Jeg har det så fantastisk, at jeg gerne vil dele min følelse ud til alle, der ikke har det lige sådan! Og om et øjeblik har jeg det helt anderledes."

- Hvilken dyd er den vigtigste?

"Evnen til tilgivelse. Den er ikke svær at tilegne sig. Man behøver bare at se nøgternt på sig selv, så ved man, at man ikke er et hak mindre svigefuld, end dem man har så svært ved at tilgive, fordi de svigtede én."

- Hvilket kunstværk (bog, film, teater, maleri, etc.) har haft størst betydning for dig?

"Bob Dylans værk. Det har i perioder inspireret mig så meget, at jeg har brugt det som et landkort over mit fremtidige liv."

- Hvad betragter du som din største ulykke?

"At jeg skal dø. Det er godt nok noget lort."

- Dit motto?

"Dø om så det gælder. Forstået på den måde, at man skal kæmpe for alt, hvad man har kært og blive ved, ligegyldig hvor høj prisen er. Det er vigtigt, at man sætter alt, også sit liv, ind. Det er nemt nok at sige, for jeg har aldrig sat mit liv ind, men en hel del andet."

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her