Note
Læsetid: 1 min.

Jeppe Brixvold får Drachmann-legatet

Kultur
9. oktober 2007

Forfatteren Jeppe Brixvold bliver dette års modtager af Holger Drachmanns legat, der uddeles i dag på Drachmanns 161-års fødselsdag. Jeppe Brixvold, der bor i Sønderho på Fanø, har gået på Den Danske Filmskoles manuskriptlinje og underviser på Forfatterskolen. Han debuterede i 1990 med romanen Ja, Daniel. Siden er det blevet til en lille håndfuld romaner og noveller. Senest har han udgivet romanen Forbrydelse og fremgang.

Blandt de tidligere modtagere af legatet er Johs. V. Jensen, Harry Søiberg, Jeppe Aakjær, Otto Gelsted, William Heinesen, Inger Christensen, Pia Tafdrup og Johannes Møllehave. Legatet er på 5.000 kroner. Beløbet stammer fra overskuddet i Drachmanns Hus i Skagen.

ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her