Interview
Læsetid: 3 min.

Lykken kommer indefra

Man skal altid tro på det gode i de mennesker, man møder, skriver Anne Linnet, der er pladeaktuel med det kritikerroste album 'Akvarium'
Kultur
26. oktober 2007
Man skal altid tro på det gode i de mennesker, man møder, skriver Anne Linnet, der er pladeaktuel med det kritikerroste album 'Akvarium'

- Hvad er dit mest udtalte karaktertræk?

Jeg engagerer mig 100 procent i det, jeg tænder på - og har til gengæld svært ved at stampe energi op til noget, der ikke interesserer mig. Man kan formodentlig få verificeret det ved at spørge henholdsvis min gamle dansklærer og min gamle latinlærer eller min kompositionslærer og min analyselærer osv. osv.

- Hvad er din yndlingsbeskæftigelse?

At komponere.

- Hvilket teknisk hjælpemiddel vil du nødigt undvære?

Mit flygel og min guitar, men nu er det vel egentlig ikke det, man forstår ved tekniske hjælpemidler. Den dag jeg siger, det er en rollator - av min arm - må jeg jo nok kravle ned fra scenen.

- Dine helte og heltinder i det virkelige liv?

En af mine helte er helt klart Verner, som er hjemløs, og som altid står og sælger Hus forbi på Christianshavn. For nylig var der en idiot, der sparkede ham, mens han lå og sov en eftermiddagslur på Volden - og på trods af skrammerne i ansigtet var Verner stadig i godt humør og havde ikke mistet troen på sin næste.

Mine heltinder er uden tvivl de kvinder, der tror på sig selv og på, at det nytter noget at sige sin mening.

- Hvad er dit mest kontroversielle valg i livet?

Hvad betyder det spørgsmål egentlig? Kan man måle og veje den slags?

- Hvornår føler du dig mest misforstået?

Når jeg forsøger at tale fransk. Selv "deux baguettes" kan blive til alt muligt andet, der bliver langet over disken.

- Hvad er din største bedrift?

Jamen den er simpelthen så stor, at jeg ikke kan tale om den - jeg tror jeg bliver nødt til at skrive en sang, måske har jeg skrevet den? Måske ligger den gemt som bindeleddet mellem ordene og musikken, måske er det dèt at have elsket noget og nogen så uendeligt mange gange højere end -ja-helt op til himlen - nej helt ud i uendeligheden - og se bare selv det er vist bedre, jeg skriver en sang.

- Dine største fejl?

Åh, der er så mange - jeg kan godt nok ikke komme på nogen lige i øjeblikket.

- Din drøm om lykken?

Lykken kommer indefra. Man kunne godt tro, den kom udefra. Men tro mig, det gør den ikke - medmindre selvfølgelig den, man elsker, kommer med morgenkaffe på sengen søndag morgen.

- Din sindsstemning netop nu?

Jeg er simpelthen så glad for, at min nye cd Akvarium har fået så fantastisk en modtagelse - og jeg glæder mig for vildt til at komme ud at trykke den af på landets scener.

- Hvilken dyd er den vigtigste?

Det, altid at tro på det gode i de mennesker, man møder.

- Hvilket kunstværk har haft størst betydning for dig?

Jeg kan umuligt nævne et enkelt. Jeg læser meget, men en bog, der satte sig fast i hovedet for mange år siden, og som jeg nok vil læse igen på et tidspunkt er 100 års ensomhed af Gabriel Garcia Marquez. I musikkens verden har jeg altid haft en forkærlighed for soulmusikkens store sangere: Otis Redding, Aretha Franklin m.fl

- Hvad betragter du som din største ulykke?

At Adagio for strings af Barber èr skrevet - så det ikke er mig, der får den ned via rørpost fra oven. Den gad jeg godt have lagt tudefjæs til en sen nattetime.

- Dit motto?

Da jeg var barn kaldte mine forældre mig af og til Anne Atterdag, fordi jeg altid komponerede og syntes, at alt andet kunne vente - i morgen er der atter en dag. I dag er der så atter en dag, og nu må mottoet være: Leve musikken.

Livet på spidsen er Informations poesibog, hvor en ny person hver uge skriver svar på en række faste spørgsmål

Serie

Livet på spidsen

Livet på spidsen er Informations poesibog, hvor vi hver uge beder forskellige danskere om at svare på en række spørgsmål.

Seneste artikler

 • Jacob Ludvigsen: Hellere rig og rask end syg og fattig

  16. november 2007
  Jacob Ludvigsen ser det som sin største ulykke, at illusionen om evigt liv er bristet. Nu gælder det bare om at udskyde det endeløse mørke længst muligt, skriver forfatteren og journalisten, der netop har udgivet 'Vores ugeblade' i serien om Danskernes Egen Historie
 • ... og så har jeg chefnykker

  9. november 2007
  I denne sørgelige verden burde man give en medalje til klovnene – dem der kan få os til at grine, skriver den engelske forfatter Susan Moody, der netop har fået sin roman ’Skæbnesommer’ udgivet på dansk￿
 • Søvnløshed ville være en ulykke

  2. november 2007
  Jeg håber, lykken vil blive ved med at dukke op i små uforudsigelige glimt, skriver Birgitte Possing, der netop har udsendt portrætbogen 'Uden omsvøb' om politikeren og feministen Bodil Koch
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her