Note
Læsetid: 1 min.

Middelboes bedste

Kultur
23. oktober 2007

Om 11. september

'Politisk teater til tiden' kalder Café Teatret sine nye søndagsseancer i samarbejde med Mammutteatret. Her er emnerne aktuelle, og formen er satire og stand-up blandet med aktuel debat. På søndag er temaet newyorkernes egne oplevelser af 11. september:

Café Teatret, søndag kl. 16, kr. 50. www.cafeteatret.dk

Hver sin Frida -hver sin smerte

Den mexicanske skuespiller Ofelia Medina turnerer rundt i Danmark med sin forestilling om maleren Frida Kahlo, opsat i en slags 'magisk realisme'. Spilles på spansk, men oversættes til dansk.

Odinteatret i Holstebro på torsdag, Archauz i Århus på søndag, Jomfru Ane Teatret i Aalborg 31. okt., Galleri Galschiøt i Odense 2-3. nov. samt Verdenskulturcentret, Nørre Allé 7, Kbh. N. 5-6. nov.

MERE MIDDELBOE

Teateranmelderen mener - at open source virker

Den amerikanske teaterinstruktør Richard Foreman er i disse uger i Danmark for at lede en workshop på Scenekunstens Udviklingscenter. 15 danske scenekunstnere deltager her i Foremans 'Bridge Project'. De skal arbejde med egne tekster og billeder, men ud fra den nu 70-årige Foremans metoder fra hans Ontological-Hysteric Theatre.

Efter workshoppen samles alt i en database, udviklet af den nordiske media art-gruppe PRAMnet. For Foremans teater er et slags 'open source teater'. Altså et teater, hvor kildekoderne er tilgængelige for enhver, ligesom inden for computerverdenen, hvor åbenhed også har vist sig at inspirere til yderligere innovation.

Producenterne bag workshoppen er dramatikeren Gritt Uldall-Jessen og dramaturgen Henrik Vestergaard Pedersen, der sidestiller Richard Foreman med Robert Wilson - og som allerede i Kulturbyåret inviterede Foreman til Danmark. På lørdag kl. 20 huser Camp X en forestilling med workshoppens resultat - og med Richard Foreman.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her