Læsetid: 3 min.

Nye bjerge ligger forude

Jeg lider måske af en lidt for stor tiltro til egen ufejlbarlighed, skriver journalist og forfatter Jens Henrik Jensen, der netop har udgivet andet bind i thriller-serien om Nina Portland, 'Kulmanden'
Misforstået. Når jeg gør noget godt af hjertet uden at tænke konsekvensen for andre mennesker igennem, er resultatet ofte, at jeg bliver misforstået, skriver Jens Henrik Jensen.

Misforstået. Når jeg gør noget godt af hjertet uden at tænke konsekvensen for andre mennesker igennem, er resultatet ofte, at jeg bliver misforstået, skriver Jens Henrik Jensen.

Annett Bruhn

Kultur
5. oktober 2007

- Hvad er dit mest udtalte karaktertræk?

At jeg er ambitiøs med de ting, jeg virkelig går ind for og lægger mange vitaminer i. Og på en finurlig facon går det fint i spænd med, at jeg til tider er doven og ejer et udpræget livsnyder-gén.

- Hvad er din yndlingsbeskæftigelse?

At være omgivet af mennesker, jeg holder af. Helst ude i solskin og med god mad og drikke inden for rækkevidde.

- Hvilket teknisk hjælpemiddel vil du nødigst undvære?

Min computer. Man kan skrive på sådan et bæst - og slette det igen. Og så kan man indhente viden, som man tidligere skulle æde sig gennem flere biblioteker for at få.

- Dine helte og heltinder i det virkelige liv?

Fighterne- Dem, der bliver ved, selv om målet til tider ikke kan skimtes. Og de mennesker findes over alt. Størst respekt har jeg for dem, der rammes af alvorlig sygdom eller andre personlige tragedier, men som alligevel mobiliserer styrke til at komme videre i livet. Af de kendte kunne det være Nelson Mandela eller fighteren personificeret i den grædende Svend Pri efter sin All England triumf.

- Hvad har været dit mest kontroversielle valg i livet?

Hmm- Måske at jeg som ung vendte ryggen til sikkert job i en meget usikker tid - tog rygsækken på og rejste langt, langt ud i verden.

- Hvornår føler du dig mest misforstået?

Når jeg har villet gøre et eller andet godt-af-hjertet, men måske glemt at spekulere i konsekvenserne eller timingen, så det i stedet har lignet enten gustent overlæg eller tankeløshed.

- Hvad er din største bedrift?

At jeg har været i stand til at skaffe mig fire barndoms-kammerater, som jeg har haft en bunke fantastiske oplevelser med, og at vi stadig holder fast ved hinanden og altid vil gøre det. Det er vigtigt at have sine rødder med sig både i bogstavelig og i overført betydning-

- Dine største fejl?

Dem er der mange af, så jeg vil nøjes med en ganske håndgribelig fejl: En gang skulle jeg skikken tro kindkysse en spansk kvinde. I al min kejtethed tvivlede jeg pludselig på højre eller venstre i sidste sekund. Så i stedet nikkede jeg hende en god, jysk skalle- Så var det ligesom sat på plads. Hvis vi taler menneskelige egenskaber, så en til tider lidt for stor tro på egen ufejlbarlighed.

- Din drøm om lykken?

En tyk skive rugbrød med ribbensteg, godt med salt på, en iskold øl, en norsk elv, der bruser i solen - og en fiskestang, der dirrer af forventning.

- Din sindsstemning netop nu?

Ro og tilfredshed med at min nye roman Kulmanden endelig er på gaden og ude af kroppen. Tavlen er ren. Nye bjerge ligger forude.

- Hvilken dyd er den vigtigste?

Ærlighed. Uden den kan resten være lige meget.

- Hvilket kunstværk (bog, film, teater, maleri, etc.) har haft størst betydning for dig?

Vel nok Robert Ludlums roman, Manden uden navn, med Jason Bourne. Den faldt for mange år siden på klippegrund efter en del år uden mange bøger på min vej. Og den såede dén tanke, at 'skulle jeg ikke selv forsøge mig i genren en dag'.

- Hvad betragter du som din største ulykke?

Det seriøse svar: Det er en privat sag. Det lidt mindre seriøse: At Esbjerg tabte pokalfinalen til Randers i fjor efter en rædsom indsats.

- Dit motto?

Vær mod andre, som du forventer, andre skal være mod dig.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her