Læsetid: 1 min.

Dostojevskijs 'Forbrydelse og straf' som rockopera

Fjodor Dostojevskijs roman fra 1866 bliver nu lavet til en rockopera, skriver The Moscow Times
22. november 2007

Fjodor Dostojevskijs roman fra 1866 bliver nu lavet til en rockopera, skriver The Moscow Times. Forbrydelse og straf, der er blevet kaldt verdens bedste kriminalroman, handler om Raskolnikov, en studerende, der myrder en gammel pantelåner og hendes søster og efterfølgende hjemsøges af skiftevis anger, fortrydelse og fortrængning af sin udåd.

Det var Andrei Konchalovsky, der oprindeligt fik ideen til en opera over Dostovjeskijs klassiker, men "at putte en stor episk fortælling ned i en nøddeskal er en stor opgave," siger han. Måske netop derfor tog det Eduard Artemyev, der påtog sig opgaven med at lavet soundtracket, ikke mindre end 28 år at lave. Artemyev har tidligere lavet musik til bl.a. Tarkovskys film Solaris fra 1972.

Det er ikke første gang, at Dostojevskijs bøger inspirerer til storslået musik. I 1917 lånte komponisten Sergei Prokofiev handlingen i romanen Spilleren til sin første store opera. Der foregår for tiden forhandlinger med både Broadway og Bolsjoj Balletten om køb af rockoperaen, som vil koste i omegnen af tre og fire mio. dollar at sætte op.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu