Læsetid: 1 min.

Historiens spejl

Kultur
23. november 2007

Francis Ford Coppola har ikke lavet en film i 10 år, men nu er han tilbage med dramaet Youth without Youth, der er baseret på en roman af en rumænsk forfatter og delvist optaget i Rumænien. "Når jeg laver en film, kan jeg godt lide at placere mig selv i en situation, som spejler historien," siger han til The Independent om sin måde at arbejde på. Dommedag nu er en vild film, som næsten slap fra os på samme måde, som Vietnamkrigen slap væk fra amerikanerne." - De amerikanske manuskriptforfattere strejker på tredje uge, og det koster Los Angeles op mod 20 millioner dollars om dagen i tabt indtjening. Men de står ikke alene, fortæller Los Angeles Times - forleden fik demonstranter i Hollywood besøg af sangerinden Alicia Keys "Jeg er her for at støtte denne sag," sagde hun. "Jeg tror ikke på, at der er noget, vi ikke kan gøre, hvis vi står sammen. Jeg vil have, at I skal vide, at jeg også er forfatter." Og så sang og spillede Keys et par af sine sange. CMC

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her