Læsetid: 1 min.

Millionstøtte til dansk film- og videoprojekt

Dansk filmkanal med Lars von Trier og Susanne Bier blandt ejerne får støtte fra EU, så den kan tilbyde video-on-demand og udbrede modellen til andre lande
Kultur
16. november 2007

Det danske selskab 'Skandinavia - Filmmagernes TV Kanal' kan nu gå i gang med en udvidelse af sine aktiviteter, så selskabet får mulighed for at tilbyde kabelseere film efter det såkaldte video-on-demand-princip.

Video-on-demand betyder, at abonnenterne på kanalen selv kan vælge, hvilke film de vil se, og hvornår de vil se dem.

7,4 million kroner

EU's støtteprogram Media 2007 har tildelt 12 europæiske firmaer støtte inden for denne genre og den digitale filmdistribution. Det danske selskab fik det stør-ste beløb, omkring 7,4 mio. kr.

250.000 husstande i Danmark kan i dag se danske og skandinaviske kvalitetsfilm på filmkanalen, der har 125 instruktører og producenter som medejere og er baseret på andelstanken. Blandt ejerne er Lars von Trier, Bille August, Susanne Bier, Per Fly og Erik Clausen.

"Pengene fra EU giver os desuden mulighed for at udbrede modellen til andre europæiske lande, så vi kan tilbyde skandinaviske og europæiske film på et stort internationalt tv-marked, siger Niels Aalbæk Jensen, direktør for 'Skandinavia - Filmmagernes TV Kanal'.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her