Note
Læsetid: 1 min.

Offensiv på udlandsstoffet

Kultur
30. november 2007

DR 2 lancerer nyt fast nyhedsprogram den 7. januar, der udelukkende beskæftiger sig med internationale nyheder. Programmet 'DR2 Udland' sendes 19.30 mandag til fredag og fremstår således som en klar modprogrammering til det mere hjemlige udsyn i DR 1's Aftenshowet og TV 2's regionale flader.

"Der er områder, som hverken Deadline eller TV-A dækker i dag. Det skal vi dække. Vi prioriterer ikke efter, hvilket billedmateriale, der er til rådighed, men efter historien," siger den nye DR2-chef Arne Notkin til nyhedsbrevet MediaWatch. 'DR 2 Udland' vil trække dels på DR's korrespondentnet, og dels på egne kontakter, hvor man vil udnytte nyeste teknologi med lavere omkostninger.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Tillad mig at erindre om at man havde et totalt fremragende udlands-magasin, nemlig 'udefra' som varede en hel time (60 minutes ;) ). Det ødelagde man og nedlagde. Og nu vil man så på DR2 sende et udlands-magasin (sikkert med den selvsmagende Clement Kjærsgaard som vært).

Generelt set mener jeg det er trist, at man ikke lægger et sådant udlandsmagasin på DR1. Det kunne f.eks. lægges kl. 18.00 ---- i stedet for det snakkede totalt ligegyldige 'aftenshowet'.