Nyhed
Læsetid: 1 min.

Religionskritiske værker sælger

Kultur
22. november 2007

Biologen og forfatteren Richard Dawkins udkom for nylig på dansk med sin stærkt religionskritiske bog Illusionen om Gud. Men han er langt fra den eneste, der lige for tiden retter kritiske angreb mod religion som sådan.

Senest er Christopher Hitchens' polemiske bog Gud er ikke stor med undertitlen 'Hvordan religion forpester alt' også udkommet på dansk. Mens Richard Dawkins i Politikens anmeldelse blev beskrevet som en 'darwinistisk stand-up-komiker', bliver Hitchens taget mere seriøst og bl.a. i The New Yorker set som "en intellektuel, der viser tænder i kampen for retfærdighed".

Med til den religionskritiske bølge hører også filosoffen Daniel C. Dennetts stærkt scientistiske værk Breaking the Spell og Victor Stangers God the Failed Hypothesis. Ingen af disse er endnu kommet på dansk, men så kan man jo starte med de første to.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Religionskritiske værker sælger - måske, men det gør Koranen, Bibelen og bøger om aurahealing og sjælevandring desværre også.