Læsetid: 2 min.

... og så har jeg chefnykker

I denne sørgelige verden burde man give en medalje til klovnene – dem der kan få os til at grine, skriver den engelske forfatter Susan Moody, der netop har fået sin roman ’Skæbnesommer’ udgivet på dansk￿
I denne sørgelige verden burde man give en medalje til klovnene – dem der kan få os til at grine, skriver den engelske forfatter Susan Moody, der netop har fået sin roman ’Skæbnesommer’ udgivet på dansk￿
9. november 2007

– Hvad er dit udtalte karaktertræk?

Gråvejr gør mig deprimeret. Jeg plejer at kunne se alting fra den sjove side. Og så har jeg chefnykker: Jeg kan godt lide at sætte min vilje igennem.

– Hvad er din yndlingsbeskæftigelse?

At læse bøger, bøger, bøger. Og ind imellem holde pause for at nippe til et glas vin. Og så elsker jeg at synge.

– Hvilket teknisk hjælpemiddel ville du nødigst undvære?

Skype og email. Min familie bor over hele verden, men med disse teknologiske fremskridt er vi i stand til at holde forbindelsen uden større vanskelighed. Jeg er også vild med webcams. På den måde kan jeg faktisk se mine sønner, når jeg taler med dem.

– Dine helte og heltinder i det virkelige liv?

Klovne. I denne sørgelige verden burde man give en medalje til dem, der kan få os til at grine.

– Hvad har været dit mest kontroversielle valg i livet?

At gifte mig med en australier.

– Hvornår føler du dig mest misforstået?

Når folk læser mine bøger og fortolker dem forkert eller vurderer dem – og mig – ud fra forkerte kriterier.

– Hvad er din største bedrift?

At få min første bog udgivet – og alle de følgende.

– Din største fejl?

Det ønsker jeg ikke, at nogen skal vide – men jeg tænker ofte på det og græmmes hver gang.

– Din drøm om lykken?

At sidde i en solbeskinnet have med et glas god vin og lyden af Mozart-musik fra huset, paté og ost på bordet, en god roman i hænderne, og frem for alt, den rette livsledsager ved min side, som jeg kan dele alt dette med.

– Din sindsstemning netop nu?

Forundring over spørgsmålet. Hvad den end måtte være nu, vil den væreen anden, når I trykker dette her.

– Hvilken dyd er den vigtigste?

Venlighed: Den omfatter barmhjertighed, venskab og omtanke for andre.

– Hvilket kunstværk (bog, film, teaterstykke, maleri) har haft størst betydning for dig?

Jeg vil ikke sige, at jeg er blevet påvirket af noget, måske bortset fra af Raymond Chandler, da jeg begyndte at skrive krimier. Hvis spørgsmålet går på, hvilke kunstværker jeg sætter højest, vil jeg sige, at navnlig malere fra Den Flamske Skole bevæger mig, og det samme gør Neroccio dei Landis fabelagtige billede Madonna beundrer Kristusbarnet.

Hvis jeg havnede på en øde ø, skulle mit uundværlige håndbibliotek bestå af William Thackerays Forfængelighedens marked, Tolstojs Anna Karenina og Charles Dickens Store forventninger samt alle bøger af Harlan Coban, Robert Goddard og Denis Lehane. Hvad musik angår, er jeg konservativ: Jeg måtte medbringe alle Mozarts operaer, Händels Messias og Haydns Skabelsen, så jeg har noget at synge med på. Jeg elsker også filmene Dirty Dancing, Tootsie og The Usual Suspects. Jeg går også gerne i teatret, men har ikke noget favoritstykke, men min yndlingsdramatiker er Tom Stoppard.

– Hvad betragter du som din største ulykke?

At nogen, jeg elsker, dør.

– Har du et motto?

Opgiv aldrig modet.

paradoks@information.dk

Serie

Livet på spidsen

Livet på spidsen er Informations poesibog, hvor vi hver uge beder forskellige danskere om at svare på en række spørgsmål.

Seneste artikler

 • Jacob Ludvigsen: Hellere rig og rask end syg og fattig

  16. november 2007
  Jacob Ludvigsen ser det som sin største ulykke, at illusionen om evigt liv er bristet. Nu gælder det bare om at udskyde det endeløse mørke længst muligt, skriver forfatteren og journalisten, der netop har udgivet 'Vores ugeblade' i serien om Danskernes Egen Historie
 • Søvnløshed ville være en ulykke

  2. november 2007
  Jeg håber, lykken vil blive ved med at dukke op i små uforudsigelige glimt, skriver Birgitte Possing, der netop har udsendt portrætbogen 'Uden omsvøb' om politikeren og feministen Bodil Koch
 • Lykken kommer indefra

  26. oktober 2007
  Man skal altid tro på det gode i de mennesker, man møder, skriver Anne Linnet, der er pladeaktuel med det kritikerroste album 'Akvarium'
Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu