Læsetid: 1 min.

The Nightmare Before Christmas

Julen nærmer sig, og hvorfor ikke sparke den filmiske del af højtiden i gang med Tim Burton og Henry Selicks animerede musical-mesterværk fra 1994?
Kultur
23. november 2007

Julen nærmer sig, og hvorfor ikke sparke den filmiske del af højtiden i gang med Tim Burton og Henry Selicks animerede musical-mesterværk fra 1994? Det er en af mine favoritfilm, faktisk med i min top 10, og jeg kan se den igen og igen uden at blive træt af Danny Elfmans fortryllende musik og morsomme og rørende sange, Burtons fantasifulde, distinkte figurdesign og Selicks stop motion-animation, der er så levende som aldrig før. Historien går kort fortalt ud på, at kongen af Halloweentown, Jack Skellington, er træt af at skræmme livet af folk, og da han ved et tilfælde havner i Christmastown, får han den geniale idé at kidnappe Julemanden og tage hans plads juleaften. Men Jacks version af julen er ikke nogen succes hos hverken børn eller voksne, og han må - med hjælp fra dejlige Sally - sande, at han har begået en fejltagelse. Spørgsmålet er, om der er tid til at rette op på den igen. CMC

-The Nightmare Before Christmas. Instruktion: Henry Selick. Udsendt på dansk dvd af Buena Vista

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her