Læsetid: 2 min.

Hvem har sagt, man skal være lykkelig?

Det er svært at mobilisere en rigtig vinterdepression, når man har så meget succes, skriver Peter Dyrborg, der ved siden af sit arbejde som jurist i Landsskatteretten arbejder som digter og forfatter, og er ved at realisere et nyt bogprojekt
Menneskelig. Inde under den behårde facade er faktisk ret sympatisk, vel nærmest helt menneskelig, skriver Peter Dyreborg.

Menneskelig. Inde under den behårde facade er faktisk ret sympatisk, vel nærmest helt menneskelig, skriver Peter Dyreborg.

Peter Juhl Rasmussen

7. december 2007

- Hvad er dit mest udtalte karaktertræk?

Jeg er arrogant.

- Hvad er din yndlingsbeskæftigelse?

Når unge piger med skulderlangt hår og dådyrøjne kommer hen og spørger: 'Undskyld, er det ikke dig, som er Peter Dyreborg?'

- Hvilket teknisk hjælpemiddel vil du nødigst undvære?

Er en radiator et teknisk hjælpemiddel? Hvis ja, mine radiatorer, for der er så koldt på toppen. Og min bærbare computer, Clark Nova, når mine fingre kærtegner tastaturet, der føles som maveskindet på en jomfru.

- Dine helte og heltinder i det virkelige liv?

"Mine venner, som har givet mig alt det, skæbnen stjal fra mig allerede ved fødslen. Også tak til mine mange fantastiske ekskærester.

- Hvad har været dit mest kontroversielle valg i livet?

Mit forfatterskab og den måde, jeg har valgt at bygge det op ved at insistere på at gøre tingene lidt anderledes end mine forfatterkolleger. Hér tænker jeg især på min digtsamling Bestseller, som var finansieret af reklamer, og på Pro Bono, som blev delt gratis ud til danske soldater i Irak.

Mit nyeste bogprojekt, hvor jeg køber tekster af fremmede fra hele verden, er også ret dejligt på den hjertevarme måde, og den største ære, som nogensinde er overgået mig, var da jeg fik kniven i Ekstra Bladet.

- Hvornår føler du dig mest misforstået?

Når folk opfatter mig som arrogant. Inde under den benhårde facade er jeg faktisk ret sympatisk, vel nærmest helt medmenneskelig.

- Hvad er din største bedrift?

At flytte fra det fattige Frederikshavn. Frederikshavn begynder ikke ved bygrænsen, men et sted inde i hovedet.

- Dine største fejl?

At jeg ikke blev født ind i en rig familie. Og at jeg endnu ikke har fundet mig en rig hustru eller elskerinde. Hvis der er en rig kvinde derude, som er interesseret, må hun gerne sende en ansøgning bilagt foto til min manager på cecilie.borch@peterdyreborg.dk.

- Din drøm om lykken?

Hvem har sagt, at man skal være lykkelig?

- Din sindsstemning netop nu?

Det er svært at mobilisere en anstændig vinterdepression, når man har så meget succes.

- Hvilken dyd er den vigtigste?

Hvad er en dyd? Jeg laver lige en Google -

- Hvilket kunstværk (bog, musik, film, etc) har haft størst betydning for dig?

Albert Camus' Den fremmede, som min ven Simon introducerede mig til. Og vigtigst af alt, mine egne bøger.

- Hvad betragter du som din største ulykke?

At mit livs kærlighed forlod mig.

- Dit motto?

Argumenter er kun nødvendige, når det man siger er forkert. Og måske også: Whatever doesn't kill me, can only make me older.

Poesibogen beder hver uge en ny person skrive svar på en række faste spørgsmål

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu