Note
Læsetid: 1 min.

Led Zeppelin-genforening tog London med storm

Kultur
12. december 2007

Det legendariske Led Zeppelin mindede 20.000 fans om, hvordan de blev et af verdens største rockbands, da de mandag aften var genforenet og leverede et brag af en koncert i London.

De tre overlevende af de oprindelige Led Zeppelin-medlemmer - sanger Robert Plant, guitarist Jimmy Page og bassist John Paul Jones - bragte O2 Arenaen i London nær kogepunktet, da de sparkede koncerten i gang med "Good Times Bad Times" og derefter fortsatte med rockklassikere som "Stairway To Heaven", "Whole Lotta Love" og "The Song Remains The Same".

Gruppen indstillede karrieren, da trommeslager John Bonham døde i 1980. Han var mandag erstattet af sønnen Jason Bonham.

Da billetterne blev sat til salg, fik den store efterspørgsel billetbureauets hjemmeside til at gå i sort. Mindst en million mennesker forsøgte at få fat i nogle af de 20.000 billetter til koncerten, som blev solgt for 125 pund (1.300 kroner) stykket. Siden blev nogle af billetterne sat til salg på internettet for skyhøje priser. En mand fra Skotland købte i sidste måned to billetter på en internetauktion for 170.000 dollar (862.000 kroner).

Led Zeppelin havde oprindeligt sagt, at gruppen kun ville spille denne ene koncert. Men i sidste uge satte Jimmy Page og John Paul Jones gang i rygterne, da de i et interview antydede, at de muligvis vil optræde sammen igen. Også sanger Robert Plant har sagt til en avis, at "det ikke vil være nogen dårlig idé at spille sammen ind imellem".

AFP

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her