Note
Læsetid: 1 min.

Lindgren fødte i København

Kultur
6. december 2007

Den 18-årige Astrid Lindgren blev i 1926 gravid uden for ægteskab og fødte den 4. december i al hemmelighed en søn i København, som hun efterlod hos en dansk plejefamilie de første tre år af drengens levetid. Det er ifølge Dagens Nyheter først nu kommet frem, at barnets far var Reinhold Blomberg, den 30 år ældre daværende redaktør på Vimmerby Tidning, hvor Astrid Lindgren (dengang Astrid Ericsson) arbejdede som reporter. Blomgren var gift og lå i skilsmisse, da han indledte forholdet. "For redaktøren var eneste chance for ikke at blive dømt for utroskab, hvis barnet blev født i udlandet ... og at barnet forblev uden for landets grænser, indtil retsprocessen var afsluttet", skriver Dagens Nyheter. Blomberg nåede ikke at blive skilt, så han kunne gifte sig med Astrid, før hun fødte, men friede, så snart skilsmissen gik igennem. Astrid Lindgren sagde nej, men sammen indgik de en aftale, der sikrede barnet arveret i forhold til Blomberg. ee

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

den historie om Astrid Lindgren har i mere udførlig form været kendt og omtalt på Håbets Allé siden 2002 eller deromkring - og med flere aspekter end den note, som Information bringer fra en svensk avis. Læs artiklen på vejlaugets hjemmeside - se ovennævnte link.