Læsetid: 2 min.

'Stærke kvinder er interessante'

DF-formand Pia Kjærsgaard funderer over fortsættelsen af sin egen selvbiografi. Imens er det primært litteraturens kvindeskæbner, der trækker i hende - når der er tid til skønlitteratur. Det næste, hun skal læse, er Pia Fris Laneths 'Lillys Danmarkshistorie'
Kultur
22. december 2007

- Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

"Vilde Svaner (af den kinesiske forfatter Jung Chang, red.). Det er et stykke historie, som er værd at følge, og en fantastisk beretning om et kvindeliv, som fangede mig meget, da jeg læste den for år tilbage. Det er den bog, jeg først kommer til at tænke på, når det spørgsmål kommer op."

- Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

"Ayaan Hirsi Alis Opbrud og Oprør. Det er også en kvindeskæbne, som jeg beundrer meget. Det lille menneske har en fantastisk udstråling. Hun er så ydmyg i hele sin fremstilling og alligevel meget direkte."

- Hvad er det så, vi burde vide, som bogen kan fortælle os?

"Det er historien om islam - ikke på godt og ondt - men på ondt. Hun viser, hvad det indeholder, og hvad hun har gennemlevet, og hun er jo ikke alene om det. Hvis alle havde læst den, ville det give større respekt for personer, som tager hele problematikken om islamiseringen og spørgs-målet om religionskonflikter op. Den bog giver mange svar."

Og endnu en skæbne ...

- Hvad er den værste bog, du har læst?

"Det ved jeg sør'me ikke. Jeg har ikke tid nok til at læse skønlitteratur, og jeg ville aldrig begynde på en typisk Barbara Cartland-bog. En bog må gerne give noget."

- Hvornår læser du?

"Når jeg er på ferie. Til daglig kan jeg ikke koncentrere mig om det. Men for nylig har jeg da læst Jens Christian Grøndahls Lucca, som jo også er en kvindeskæbne ..."

"Stærke kvinder er interessante, men det mønster i mine valg af bøger er egentlig tilfældigt, og først noget jeg tænker over nu."

- Hvad er du i gang med at læse nu?

"Farshad Kholghis Verden er ét land."

- Hvad er det næste, du skal i gang med at læse?

"Jeres egen Pia Fris Laneths Lillys Danmarkshistorie. Det er et liv, jeg også kender lidt til. Den går tilbage i tiden, man bliver lidt nostalgisk og opmærksom på, hvordan tingene var dengang. Det er spændende at genopleve."

- Du har skrevet selvbiografien 'Men udsigten er god', skal du lave en fortsættelse?

"Ja, den sluttede i 1998. Siden er der sket så mange ting, som jeg gerne vil have ned på tryk. Det er jo ikke bare min historie, men beretningen om det politiske liv og en del af danmarkshistorien. Jeg har tænkt meget over det, og jeg har en stor trang til at følge den op - når jeg engang får tid."

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

see this link - when Farshad Kholghis terror
organisation killing 15 people in terror explotion - and continue your probaganda for democracy- LINK :

http://edition.cnn.com/video/#/video/world/2008/04/13/von.iran.explosion.ap

Farshad's father b4 iran revolution totured people in shah's prison - today he make probaganda for democracy- he forgot how his father raped and killed people wanted freedom of speech before 1979 in IRAN - so welcome to probaganda market in METROEXpressen - he is going to destroy denmark , in same way he destroyed iran - farshad and his father and bahai people cooperate with saddam over 10 years in toturing , kiling civilian shia people in iraq - reasonable all the time he make probaganda againist shia - because he want hide and wash 1000 civilians blood from his criminal terrorist hand.