Note
Læsetid: 1 min.

Amazon vil sælge kodefri musik

Kultur
29. januar 2008

Verdens største online boghandel, amazon.com, lancerer i løbet af i år download af mp3-filer internationalt uden rettigheds-koder, skriver Politiken.dk. Lanceringen kan gøre Amazon til den største konkurrent til verdens p.t. mest dominerende musikhandel på nettet, Apples iTunes Store. Amazon mp3 vil tilbyde kunderne mp3-musikfiler fri for de snærende bånd, som den såkaldte drm, digital rights management, lægger på forbrugerne. Forsøgene på at forhindre piratkopiering af musikken med drm-kodning har ofte haft til følge, at forbrugeren ikke har kunnet afspille musikken på sine egne musikafspillere. "Vi har fået tusinder af mails fra Amazon-kunder i hele verden om hvornår vi ville gøre Amazon MP3 tilgængelig for kunder uden for USA, og vi er glade for at kunne fortælle, at det vil ske i år", siger Amazon.coms chef for digital musik, Bill Carr, til Register Hardware.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her