Læsetid: 2 min.

Blekingegade- og blikkenslagerbander

Holger Jensen og Gustaf Munch-Petersen kæmpede for 'den gode sag', fremgår det af to af sæsonens bøger - hvad det så end er, for verden er ikke én stor front for og imod det dejlige liv
Kultur
10. januar 2008

Egentlig troede jeg ikke, at jeg interesserede mig for Blekingegadebanden, og det gjorde jeg heller - indtil jeg læste Peter Øvig Knudsens bog. Banden bestod jo af en håndfuld idioter, hvis interne marxistiske diskussioner havde ført dem så langt ud i hampen, at de endte med at myrde, og nok havde de anskaffet sig en våbensamling af pæn størrelse, men hvad pokker - de havde vel bare tømt et ensomt beliggende militærlager.

Hvorfor overhovedet interessere sig for sådan en gammel sag?

Historien vokser imidlertid, når bogen folder den ud. Øvig sætter den ind i en større historie om mellemstatslige forbindelser og terror og unge mennesker, som tror på det gode.

Hvad det sidste angår, ligner den en anden af sæsonens bøger, Ole Sohns om digteren Gustav Munch-Petersen, ham, der døde som frivillig i den spanske borgerkrig, og som blandt andet huskes for følgende sætning:

"Hele verden er én front: For og imod det dejlige liv, som mennesker kunne leve."

Desværre nej. Sådan var det måske, sådan er det under ingen omstændigheder i dag. Kompleksiteten har taget helt over. Idealister kæmpede for en kommunisme, som folket til sidst flygtede skrigende fra. Religiøse slås for det, de opfatter som det dejlige liv i Muhammeds favn. Ultrahøjre 'blikkenslagerbander' a la Watergate kæmper i Irak for demokrati med udemokratiske midler, venstre-orienterede kæmpede mod det EU, som måske var den indirekte årsag til Franco-fascismens stilfærdige fald (spanierne ville gerne med blandt de civiliserede demokratier), osv., osv., fortsæt selv den lange liste over ting, der kæmpes for og imod, og i Information skrev Leif Davidsen i december:

"Hvorfor gik venstrefløjen forrest, da det i 30'erne med våben i hånd gjaldt om at kæmpe fascismen i Spanien, mens man ikke vil bruge våben til at bekæmpe Taleban, der er mindst lige så fascistisk som Francos oprørs-tropper?"

Spørgsmålene er flere end de indlysende svar. Det er jo én stor pele-mele, og pludselig blev Gaddafi, der før uddannede terrorister, omvendt til vestlig forbundsfælle.

Jamen, det var da godt, man ikke satsede sine spareskillinger på ham - for slet ikke at tale om sit liv.

Sympati og uhygge

"Kan man læse bogen uden at få sympati med dem?" spurgte en bekendt mig vedrørende Blekingegadebanden. Det synes jeg. Men noget sympati fik jeg nu for den idealistiske Gladsaxe-student Holger Jensen, som blev brandmand, den bedste på stationen, og som nu er død.

Han minder mig lidt om Gustaf Munch-Petersen og vil være den oplagte identifikationsfigur, når sagen engang skal filmatiseres. Men uhyggen breder sig, når man betænker, hvad Blekingegadebandens lille, men hårde kerne kunne udrette i det, de mente var en god sags tjeneste.

Hvordan ville et Mellemøsten se ud, hvis det virkelig lykkedes og/eller lykkes Blekingegaden og PFLP og Hamas og Jihad at smide isaraelerne "i havet", som Anker Jørgensen engang udtrykte det?

Revolutionære sejrherrer bider hovederne af hinanden og erstatter gamle diktaturer med nye. For fanden da!

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

"Revolutionære sejrherrer bider hovederne af hinanden og erstatter gamle diktaturer med nye."

Og Bjørnkjær kritiserer historiske forenklinger...?!! Denne gamle kliche er præcis det samme. Enhver som kender til historiens mangfold af revolutioner ser hvad det er for noget generaliserende vrøvl.

"Hvordan ville et Mellemøsten se ud, hvis det virkelig lykkedes og/eller lykkes Blekingegaden og PFLP og Hamas og Jihad at smide isaraelerne "i havet""

Også her grove generaliseringer. Der er pokker til forskel på PFLPs program (så meget det end bør kritiseres for terrorismen) for et Palestina for jøder og palæstinensere og så Hamas' charter med sine racistiske mytologier, f.eks. den gamle om at "jøderne stod bag den franske og den russiske revolution" som stammer fra zarens politiske politis velkendte forfalskning "Zions Vises protokoller". Hamas vil med glæde skrive under på Bjørnkjærs generaliseringer om revolutioner. I kampen mod de russere som ville have demokrati brugte zarismens tilhængere de samme metoder som senere nazismen i kampen mod arbejderbevægelserne. Kontrarevolutionernes historie er ikke mindre blodig end revolutionernes, tværtimod, jvf. både den stalinistiske kontrarevolution i Sovjetunionen og den nazistiske i Tyskland. I dag er hele demokratiet i vesten ved at degenerere til preventiv kontrarevolution og moderniseret fascisme - bushisme. Folk som Blekingegadebanden og Baader-Meinhof-banden (styret fra Østtyskland) har kun været den moderniserede fascismes nyttige idioter. "Al Qaida" - grundlagt med solid støtte fra CIA i 1980'erne - sørger for opfyldelse af Pentagons hedeste drømme om "total krig" (jvf. Richard Perles udtalelse dagen efter 11. sept.: "Just wage a total war") for olie og mod demokrati (ikke mindst i USA!)

Forresten vil jeg stærkt anbefale en læsning af James Lovelocks sidste bog: "The revenge of Gaia" ("Gaias Hævn"). Her argumenterer han med støtte fra ledende genetikere/biologer for at det "moderne" menneske fortsat er en stammekriger og at det meste af også den moderne krigs-, anden terror- og folkemordshistorie bør forstås i dette lys. Og den intense modvilje mod at begribe klimaødelæggelsen menneskene nu forårsager har sine årsager her. Efter min mening ledes menneskene af sine mest primitive og tilbagestående eksemplarer, og Darwins "survival of the fittest" fører således også blant menneskene til at deres art saver den gren over de selv sidder på og udrydder sig selv sammen med det meste af klodens økosystemer. Ikke mindst det moderne Israel og Bushbandens USA er fremtrædende eksempler på primitiv stammetænkning og dennes terrroristiske udslag udstyret med masseødelæggelsesvåben (som den løgnagtigt bruger som påskud for at overfalde andre totalitære regimer). Meget af det gamle testamente (og således den såkaldt "moderne" kristendom) er primitiv stammetænkning (som meget af islam) som nu fører os alle mod afgrunden.

Smukt og rigtigt set af Kristen Bjørnkær - det er besynderligt at der altid har været en lille del på den ýderste venstrefløj som i deres idealisme var villige til at lade sig spænde for ideer som ikke var andet end forklædt, hvis ikke åbenlys, fascisme.

Det er imponerende at se hvordan alt ligepludselig er "venstrefascisme" i disse debatspalter. Nu er oprørskampen i Palæstina sørme også omfattet af dette. PFLP som har stået for den reelle humanistiske modstandskamp. Jøder og arabere i samme land i en sekulær stat. Okay der røg en israelsk minister, det skulle der ikke have gjort, men guderne skal vide, at israelerne fører på den konto, krig er beskidt, og oprørskampen er legitim.

Yasser Arafat var vel også rødfascist så? Og dermed Holger K. som skrev en rørende og respektfuld nekrolog over PLO-lederen, da han gik bort..?

Skal vi nu ikke lige slappe en anelse af før vi allesammen går bodsgang for alle tidligere og nuværende sympatier for alt til venstre Helle Thorning? Ærlig talt...

Simon

der er fascisme i alle lejre og det er en fascisme som prædker intolerance som klassificere, afviser at acceptere og give plads til andre synspunkter, kultur, leve måder og tankegang end lige netop denne fascisme finder er den eneste.

Der er israelsk fascisme over for palestinensere, der er hindu fascisme over for muslimske mindretal, der er også opstået en form for fascisme i Danmark hvorefter alle skal assimileres og spise flæskesteg for at blive accepteret (føj for helvede jeg kan ikke udstå flæsk). En fascisme hvor et simpelt tørklæde, som vore egne bedstemødre og oldemødre ikke ville gå foruden, nu skal ses som en kriminel handling når det bæres folk der ser fremmede ud og tænker anderledes. Der er også en form for islamo-fascisme tilstde som er med til at øge denne intolerance, med krav om at alle andre skal leve efter nogle regler som er accepteret af mange i islam.

Der er også og var også venstrefascisme i nu og i fortiden.en jeg alene vide og lad os udrense og fjerne alle de blødsødne revisionister socialforræddere og hvad de blev kaldt og få den rene vare - det rene meningsdiktatur.

Rigtig venstreorientering er anti-fascistisk - og den den fejer for egen dør før den fejer for andres, den ser i øjnene og lærer af egne fejltagelser for den peger på andres

Ja okay så gik der for alvor inflation i ordet "fascist".

Du forklarer bare hvorledes frihedskæmperne PFLP i Palæstina er fascistiske, hvis du gider at være bare en anelse konkret. Jeg er lutter øren. (Eller øjne)

P.s. "Rigtig venstreorientering er anti-fascistisk - og den den fejer for egen dør før den fejer for andres, den ser i øjnene og lærer af egne fejltagelser for den peger på andres"

Undskyld Ristinge, men hvad betyder ovenstående? Det lyder næsten som et vers fra Bibelen. Davids Salmer eller lignende.

Jesper

Det må du jo spørge dem om. Effektiv PR, vil jeg gætte på. Ligesom flykapringerne frem til 1972, hvor PFLP tog afstand fra disse kampformer og slog fast, at kampen udelukkende skulle rettes mod militære mål. Jeg ser blot at der blev gået hårdt til den på begge sider, og at sportsudøverne var casualties of war i en helt legitim befrielseskamp bevægelsen har kæmpet i godt 40 år nu.

Det griber mig om hjertet, når der kommer menneskeliv på bordet fra begge sider i denne konflikt. Men midt i alt dette skal PFLP da have, at tabene næsten udelukkende har været holdt til helt legitime militære mål - særligt holdt op imod besættelsesmagtens altid helt proportionsløst brutale magtanvendelse overfor palæstinserne i de besatte områder. Ligesom man ikke i lighed med visse andre grupper har inddraget civile borgere i kampen ved fx selvmordsangreb i bybusser o.lign.

PFLPs væbnede kamp mod den israelske besættelsesmagt ikke er, og aldrig har været terrorisme. USA og EU har med sin terrorliste gjort det meste af den palæ-stinensiske modstand illegitim. Det er ikke bare i strid med internationale konventioner, det er også med til at blokere for holdbare løsninger.

Heller ikke den nuværende israelske regering er interesseret i fred, men arbejder langsigtet på fordrivelse af palæstinenserne fra de besatte områder. EUs gunstige handelsaftaler hjælper ikke til et oprør med denne racistiske politik, lige så lidt, som det standser Israels murbyggeri i det besatte Palæstina. PFLP ønsker et demokratisk og ikke-religiøst Palæstina med plads til såvel jøder som palæstinensere.

Terrorstemplingen af PFLP er helt hen i vejret. I Resolution 42/159 om terrorisme fra FNs Generalforsamling slås det fast, at organisatio-ner som PFLP, der kæmper for frigørelse fra udenlandsk besættelse ikke er at opfatte som terror organisationer. Denne resolution blev enstemmig vedtaget i FN i 1987 - bortset fra USA og Israel, der stemte imod.

PFLP er ikke og var aldrig fascister, sikke noget fordrukkent sludder. De er og var sammen med PLO og den palæstinensiske folkehelt Yasser Arafat frihedskæmpere og måtte tage deres kamp og indrette denne helt betinget af historisk tid, sted og muligheder. Disse bevægelser skulle have haft al den støtte, der kunne ydes i samspil med et diplomatisk pres og handelsboycot af besættelsesmagten. Disse sekulære frihedskæmpere har alle dage været helte. Nu kan man så i stedet takke sig selv for Hamas.

Jeg definerer fascisme som værende en overbevisning om at andre skal tvinges til at tænke og leve lige som mig eller efter principper som svarer til dem jer er tilhænger af

Der er ingen inflation i det begreb fra min side - jeg er meget konsekvent i min anvendelse af begrebt

store dele af venstrefløjen erklærede sig for antifascister - men de var nøjagtig lige som Benito og Pinochet - opsat på at kun deres opfattelse af tilværelsen er acceptabel - og at andre opfattelser og livsanskuelser skal forbydes

det er min definition på fascisme hvorfor jeg ikke har problemer med at erklære at islamistyer er fascister og heller ikke at dele af vesnstrefløjen er det og at Søran Krarup har endogf meget stærke tendenser i den retning

i den definition er fascisme mangel på respekt for diversitet og pluralisme, mangel på respekt for andre livsformer religioner og opfattelser

Simon

meningen med den sætning er at -

Rigtig venstreorientering er altid anti-fascistisk - i den fiorstand at den repektere pluralisme -

og når det gælder vores historieske arv bør venstrefløjen lære af sine egne fejltagelser og ikke bare feje foran andres døre, og vi bør turde ee egne fejltagelser i øjnene og lærer af dem - istedet for bare at drukne f.eks fejlgreb som f-eks dem i 70erne i selektiv hukommelse.Det bør vi gøre ikke fordi vi skal være åh så gode mennesker - men fordi at det at lære af fejltagelser er at blive bedre til at ovevinde dem og styrke sig selv politisk

Jeg har ikke nogen mening om PLFP ud over at organisatione de senere år har anvendt selvmordaktioner - også børnesoldater og begge dele er en forbrydelse mod menneskeheden

ellers mener jeg at man må have sympati for civile begge sider i israel palestina konflikten og søge en forhandlingsløsning der på en gang sikre staen irael og giver palestinenserne et sammenhængende territorie og stat

Jerusalem burde i mine øjne gøres til en neutral bystat

Lad mig tilføje - jeg erm ikke den eneste der anvender ordet fascisme på denne måde se her fra et leksikon

"Fascism is an authoritarian political ideology (generally tied to a mass movement) that considers individual subordinate to the interests of the state, party or society as a whole. Fascists seek to forge a type of national unity, usually based on (but not limited to) ethnic, cultural, racial, religious attributes. The key attribute is intolerance of others: other religions, languages, political views, economic systems, cultural practices, etc. "

som sådan kan man uden tøven fastslå at islamisme er en form for fascisme, men så sandelig også at der er og i det mindste har været - stærke og definerbare fascistiske tendenser på den yderste venstrefløj - ikke mindst i 1970erne

det er ofte sådan at folk tager afstand fra noget uden at analyserer hvad det er de tager afstand fra. Derfor var det muligt for visse venstrefløjsgruppe at se sig selv som anti-fascistiske og alligevel leve op til alle de kriterier der er skildret ovenfor - de var i virkeligheden selv blevet fascister -. de opdagde det bare ikke

at de benægter det nu er bare sørgeligt for hvordan kan de og vi lærer af fejtltagelser hvis vi ikke forstår hvori de bestsod

både Lening og Trotskij optrådte på en måde som havde stærke fascistiske træk - det er vigtigt at se det i øjnene. Stalin gik videre og antog nationalismen istedet for internationalismen - så han var endog nationalistisk fascist præcist i lige så høj grad som salig Benito

Lasse Schmidt

"Fascism is an authoritarian political ideology (generally tied to a mass movement) that considers individual subordinate to the interests of the state, party or society as a whole. Fascists seek to forge a type of national unity, usually based on (but not limited to) ethnic, cultural, racial, religious attributes. The key attribute is intolerance of others: other religions, languages, political views, economic systems, cultural practices, etc. "

... Er det kun mig, der tænker DF, når der står "seek to forge a type of national unity, usually based on (but not limited to) ethnic, cultural, racial, religious attributes. The key attribute is intolerance of others: other religions, languages, political views, economic systems, cultural practices, etc."?

(Disclaimer: Der er også andre fascister i verden, på alle sider af religiøse og politiske skel ... :-))

Nej det er ikke kun dig Lasse, der er bestemt fascistoide træk i Dansk Folkeparti, men de respektere demokratiet, og det bør vi så også respektere, og man bør vel erkende at DF respekterer demokrati og det var der smågruppe på venstresiden der ikke gjorde, ligespm der var ret store gruppe på højresiden og idag smågruppe på hhøjresiden som heller ikke gjorde

Ristinge med "selvmordsbombere og børnesoldater" hentyder du nok til den sørgelige historie med den 16-årige pige fra en PFLP familie der valgte at blive martyr. Det var så hende selv der tog den beslutning, PFLP havde intet at gøre med det.

I øvrigt falder PFLP da ikke ind under den fascisme definition du postede. Underlig diskussion, denne her. I det hele taget er der en selvretfærdig ånd i flere debattråde her på bloggen i disse dage, hvor alt bliver kaldt fascisme - men hvor særligt du selv gør et stort nummer ud af at frikende dig selv og beskrive dig selv som én der altid var skidefornuftig og kunne se bag om alting dengang i 70erne. Det er lidt trættende, når det hele kommer så langt ud at PFLP nu også skal igennem vridemaskinen. Jeg ved da godt at organisationen står på diverse terrorlister, men de lister er sgu da også om noget resultat politisk heksejagt og umulige at tage seriøst.

PFLP er frihedskæmpere og fortjener al ære og respekt. Al det her nypuritanske frelste snak om fascisme over alt og alle vegne er faktisk til at brække sig over. Bent Jensen og Blüdnikow og det borgerlige Danmark må gnide sig i hænderne over denne massekapitulation. Der var selvfølgelig nogle der gik for vidt, klart, men nu går det her for vidt. Og det samtidig med at informations debatblog er blevet invaderet af højreorienterede.

Kvalme. Nogen andre, tag over. Jeg gider ikke diskuttere mere med selverklærede venstreorienterede der i virkeligheden taler de borgerliges sag i alle mulige henseender fra Afghanistan krigen til heksejagten på venstreorienterede. Adios.

Jeg har ikke udtalt mig om hvorvidt PFLP er afscistoidt eller lignende på noget tidspunkt Simon. Kun at jeg har set enkelte aktionsformer i anvendelse jeg ikke bryder mig om. Men jeg ved ikke nok om PFLP til at udtale mig om det. Hvis du læser mine tidliger indlægvil du bemærke at det var dig der bragte den ind - ikke mig.

men helt ærlig Simon - 16 årige piger er selv vælger at blive martyr - er du seriøs her?

Dig som ellers er et fredselskenede individ og så når der komme en 16 årig selvmordskandidat så syns du det er i orden at udlever bomber til hende?

i 69 instruerede man tre 14-15 årige drenge i at kaste bomber mod den isrelske ambassade i Haag, Bonn og Brussell

Og nej du jeg er ikke vild med selvmordsbomber og den slags - jeg synes også det var dig der har himler over civile tab i amerikanske aktioner Simon - du er da ikke særlig konsekvent

Men som sagt jeg ved ikke tilstrækkeligt om PFLP - men jeg erkender at palestinenserne er trængt og at de på ingen måde er eneansvarlige for civile tab

Lasse Schmidt

Hej Ristinge,

Det er helt korrekt, at DF respekterer demokratiet - i hvert fald indtil videre. Det store spørgsmål er, om de også vil gøre det, hvis de får parlamentarisk flertal. Historien har jo vist, at fascisterne kan stemmes til magten og ikke respekterer demokratiet efterfølgende.

Det være sagt, så sporer jeg en vis succes for højrefløjen i de her spalter. Simon Nørrebro har nemlig fuldstændig ret: Diskursen er blevet ændret, så vi nu debatterer om venstrefløjens knæfald for totalitarisme som selvfølgeligheder - lidt ligesom det forsøges med islam. Ved at ændre ordene og dermed den kollektive bevidsthed, kan der der gøres klar til den endelige heksejagt, der indtræffer, når alle går og skammer sig over noget, der dybest set ikke er ret meget hold i. Men som de tror, der er hold i.

Det er på én gang spændende og skræmmende at følge, hvordan en stædig insisteren fra højrefløjen (som ved gud har noget at angre) kan medføre, at de venstreorienterede går fra "nej, nu må i styre Jer, drenge" til "ok, der var måske nogle" til "jeg har selv mødt dem, og jeg tog måske ikke afstand nok dengang, hvilket jeg nok fortryder en smule" til "ja, vi bør nok undskylde og tage afstand fra det, så vi kan få ryddet op i egne rækker". Gad vide, hvor den ender?

Der er ingen tvivl om, at de højreorienterede har taget magten over diskursen i den her tid. Og det er imponerende at se, hvordan de udnytter den magt. Enhver, der frygter fascisme og politistater, bør frygte udviklingen over de næste 15-20 år herhjemme - den største trussel for Danmark kommer hverken fra svovlende islamister eller fra en "håndfuld idioter, hvis interne marxistiske diskussioner havde ført dem så langt ud i hampen, at de endte med at myrde". Den absolut største trussel kommer fra indskrænkningen i vores frihed kombineret med frygt-retorikken fra højrefløjen.

Er også lige kommet gennem de 2 bind. Det vel nok mest uhyggelige er bekræftelsen af det tætte samarbejde mellem PET og den israelske efterretningstjeneste MOSSAD, der er kendt for at begå målrettede drab på udlændinge, som skønnes at skade staten Israels interesser.

På overfladen var Danmark et pænt medlem af det internationale samfund (FN, folkeret o.s.v.) men i hemmelighed samarbejdede PET med en besættelsesmagt, som allerede dengang havde ignoreret adskillige FN-resolutioner - altså hvad man i dag ville kalde en "slyngelstat".

En efterretningstjeneste skal hjælpe sine egne borgere mod at blive udsat for målrettede drab udført af fremmede magters efterretningstjenester - ikke forsyne disse efterretningstjenester med oplysninger, der kan gøre arbejdet lettere for disse.

Alternativt kunne Danmark have spillet med åbne kort og sagt: "Israel er vor ven og palæstinenserne er vor fjende". Vi kunne have tilsluttet os den holdning at "Palæstinenserne opholder sig ulovligt på Israelsk jord".

Det gjorde Danmark ikke !

Danmark var officielt enig i, at Israel var en besættelsesmagt, og snød derfor de borgere, der troede på retorikken ved i hemmelighed at lade PET konspirere mod disse sammen med MOSSAD.

Det samme Danmark, som ved enhver lejlighed gør sin egen modstandsbevægelse til "helte" - på trods af at tyskerne faktisk ikke var særlig brutale mod os danskere - der var ikke specielt mange dødsofre - slet ikke sammenlignet med i Palæstina.

Nej Lasse det synes jeg ikke er rigtigt. Men når vi debatterer udskejelkser blandt en mindre del af venstrefløjen i 1970erne, så er det jo det vi debattere og fokusserer på. Jeg mener ikke at Blekingebanden overhovedet er repreæsentativ for andet end sig selv og så har vi hylehovederne fra højresiden der mener at de er repræsentative for hvad der skete, vel nok mest i VS , og at selv folk i SF var heppekor og den slags - det er sgu sygt.

Men at der var fasciitsoide tendenser i enkelte mindre smågrupper der så sig selv som venstrefløj er sgu da ikke forkert, men Blekingebanden er ikke noget godt eksempel på det, de havde jo opgivet kampen i snylterstaten Danmark til fordel for en tilværelse som folk der legede RobinHood og stjal fra snylterne for at sende penge til frihedskampen der hvor de mente den var vigtigst. De tilhørte i en vis forstand ikke længere den danske venstrefløj - de havde opgivet alle os andre som sludrehoveder og småborgerlige kamufleret som venstrefløj.

Hvad de skulle bruge deres illegale registreriung af modstanderer til synes uklart, men det ser ikke for mig ud til at de havde planer om politiske attentaer i danmark.

Lasse Schmidt

Hej Ristinge,

Er det én bestemt ting i mit indlæg, du opponerer imod, eller er det hele indlægget du mener ikke er rigtigt?

Jeg afviser da bestemt ikke, at der var fjolser på venstrefløjen, ligesom mange konservative beundrede nazismen i deres unge år. Jeg er også enig med dig i, at Blekingegadebanden ikke repræsenterer andre end sig selv, og jeg er HELT enig med dig i, at det er hylehovederne på højrefløjen, der pisker en stemning op.

Min pointe er udelukkende, at der lige nu er en større diskursændring i gang i Danmark, hvor højrefløjen er ved at sætte sig tungt på debatten, og hvor venstrefløjen er på et urimeligt tilbagetog. Bent Blüdnikows lidt besynderlige historieskrivning og DFs krav om, at en helt bestemt professor skulle forske i den kolde krig, er bare to eksempler ud af flere. Og de får lov til det, uvist af hvilke årsager.

For at sætte det på spidsen: Demokratiet er stille og roligt ved at blive afviklet af højrefløjen, mens de debatterer fortidens totalitaristiske styrer og et tænkt islamistisk kalifat som noget rædselsfuldt, der skal undgås for enhver pris. Det er da spændende, er det ikke?

Lasse Schmidt

Hej Jesper,

Hvor reflekterer dit indlæg over noget, som jeg har skrevet i denne debat?

Altså Jesper:

"Er historien ikke, at jøderne fik tilkendt et lille landområde af FN i 1849, som palæstinenserne med deres arabiske venner forsøgte uden held at fratage dem et halvt år efter, og igen forsøgte i 1967 og 1973, med det resultat, at Israel erobrede Vestbredden og Sinai, og ønskede forhandling om fred, som Ægypten accepterede og fik Sinai tilbage, medens de øvrige arabiske lande stadig ønskede at hælde alle jøderne ud i Middelhavet, og ikke ønskede nogen fredsslutning, så de kunne få deres områder tilbage i Golan-højderne og på Vestbredden, medens Israel uden fredsslutning frivilligt gav palæstinenserne Gaza-striben tilbage, hvorfra Hamas nu som tak dagligt terroriserer israelerne med deres raketter..."

Den form for historieskrivning er selv Israels jøder ophørt med at markedsføre for flere årtier siden. Den totale skyldsfornægtelse praktiseres ikke længere i Israel - men desværre stadig i magtfulde kredse i USA, hvor den selvbestaltede Israel-lobby effektivt spænder ben for ethvert forsøg på fredsinitiativer fra de rigtige israeleres side - d.v.s. de mennesker der rent fysisk bor i Israel og som håber på fred.

I israelske medier kan historieskrivning diskuteres åbent (det kan det stadig ikke i USA). Lad os støtte både Palæstinenserne og de rigtige Israelere hvoraf næsten halvdelen er dybt beskæmmede over den førte politik.

Lasse Schmidt

Jeg kan berolige dig; jeg tilhører "højrefløjen", dvs. jeg stemmer borgerligt, og vi har ingen planer om at afvikle demokratiet.

Du kan sove roligt om natten, kammerat

PS: jeg kender også to aktive DF'ere (oh, gru!), som heller ikke har planer om et fascistisk kup,

Lasse vi er ikke uenige, Blot mener jeg ikke at man går højrefløjens ærende ved at være selvkritisk. Tværtimod mener jeg at vi gik højrefløjens ærende da vi overlod opgaven at kritisere antidemokratriske strømninger til dem. Vi burde have foretaget opgøret tidliger og vi burde have været mere kontante i afvisning af anti-demokratiske og autokratiske holdninger.

Førhen fik man ofte en overnakken af sine egne når man forsøgte at sige at det der bør vi sige utvetydigt nej til - netop med den besked at så 'går men fascisterns og de reaktionæres ærende.'

Jeg kom selv engang i 70erne for skade at at være stærket kritisk i min afvisning af enhver tanke om at demokrati skulle begrænses (det var folk DKU der mente man skulle forbyde FP) på et offentligt møde hvor jeg rep SF og fik bagefter kritik og modvilje i retur fra nogen af mine egne - man skal ikke gå modpartens ærende mente de -