Læsetid: 5 min.

E-handel med knaster

Den fysiske verden spænder ben for digitale indkøb
30. januar 2008

Friktionsløs kapitalisme. Et begreb grundlæggen af Microsoft Bill Gates brugte om e-handel, da han i 1995 skrev bogen Grib Fremtiden. Med udgangspunkt i økonomen Adam Smith fortalte Gates, hvordan digitale processer kan fjerne den meste modstand i forretningsprocesser ved at gøre mellemmænd overflødige.

Drømmen var, at al handel på nettet skulle være fri for fordyrende mellemled. Det er 13 år siden. Sandt nok har vi forbrugere fået lettere ved at finde butikker og sortimenter, som vi ikke havde adgang til for 15 år siden. Men mellemmændene er der stadig.

I sidste uge fordoblede Post Danmark det gebyr, vi forbrugere skal betale, når vi skal have fortoldet varer købt uden for EU. Hvis vi e-handler i USA, bliver vi ramt af gebyret, der indtil årskiftet var på 75 kroner for f.eks. at få bøger, cd'ere eller cowboybukser toldbehandlet hos Post Danmark. Nu koster det 150 kroner.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu