Læsetid: 3 min.

Fanget i Radiohuset

Det går ad helvede til for DR, og det er de ansatte ikke bange for at basere en hel aftens fyld til et prisshow på. Et prisshow hvor de nofuture-ansatte i DR gav en pris til dem med masser af fremtid
Dúné fik P3 Prisen på 100.000 kroner. Vi tror på dem, men er sgu en smule bekymrede for, hvad så rådden en branche kan gøre ved syv dejlige drenge og piger fra Skive.

Dúné fik P3 Prisen på 100.000 kroner. Vi tror på dem, men er sgu en smule bekymrede for, hvad så rådden en branche kan gøre ved syv dejlige drenge og piger fra Skive.

Jens Panduro (Arkivfoto)

Kultur
14. januar 2008

Peter Palshøj startede med at køre forkert. Selvfølgelig til Amager, hvor en prægtig koncertsal står og venter på publikum. Det var klart, at showet måtte indeholde en række spydige kommentarer til firmaets skrantende økonomi, og da man i sidste års show gjorde en del ud af, at det nu var sidste gang, man kunne holde festen i det gamle radiohus, så var det oplagt at tage lidt pis på det. Alting var nemlig ved det samme. For koncertsalen er ikke helt færdig og Radiohuset har vist sig svær at sælge.

Den var ikke svær at sælge fredag aften. Et formiddagsradioprogram havde sørget for, at de 500 billetter blev revet væk i løbet af tre minutter. Men allerede fra showets begyndelse virkede det som om, at succesen ville have en betydning for succesen. Måske fordi, at dem der plejer at være med til at skabe en euforisk stemning i Radiohuset allerede var mødt i skole, da Tony Scott sad og reklamerede for showet i radioen. Pludselig var Radiohuset fyldt med de velvoksne folk, der har mulighed for at høre P3, mens de arbejder. Det satte lidt en dæmper på festen, og fik det til at virke malplaceret, når en teenager med enlig stemme skreg "Malthe!", da Oh No Ono indtog scenen. Man ligefrem vendte sig om og sendte pigen voksne øjne. Den begejstrede teenager-stemning blev erstattet af noget næsten alfaderligt. Da Ataf, Miss Mukupa og Isam B sammen sang Natasjas fantastiske opsang 'Giv mig DK tilbage' rejste folk sig op og klappede længe. Man viste sin respekt. Ataf mente hvad han sagde. Det kunne man se. Og det nærmest rislede ned ad ryggen med sympati, da Miss Mukupas musikalske samarbejde med Natasja gennem flere år skinnede igennem.

Pas på jer selv

Der skulle kun uddeles fem priser, og det betød heldigvis, at de musikalske optrædener på scenen tog fokus. Med undtagelse af, da Dúné fik P3 Prisen. Den største pris, hvor der medfølger 100.000 kroner. De seneste år er den gået til navne som Tina Dickow, Michael Simpson og Peter Sommer, men i år valgte man altså at støtte et kollektivt projekt. Og de blev sgu glade. Tog sig til hovedet, og så ud som om det hele var lidt uvirkeligt. Det er det også. Dúné har lagt Danmark og verden ned i en sådan grad, at man kun kan sætte sig tilbage i sædet og være imponeret. De er unge, ærlige, begejstrede, engagerede og ikke mindst vanvittigt talentfulde. Som det hed i begrundelsen for at de modtog prisen: "Dúné er et band, som bobler af appetit på fremtiden, spilleglæde og overskud, men også en god portion erfaring og skræmmende stilsikkerhed - både i musikken og det visuelle udtryk." og den lille tilføjelse: "Vi tror talentet holder". Og det var også den stemning der var i salen: Vi tror på jer, men er sgu en smule bekymrede for, hvad så rådden en branche kan gøre ved syv dejlige piger og drenge fra Skive. For et eller andet har den for eksempel gjort ved aftenens andet højdepunkt: Verdenspremieren på Johan Wohlert og Pernille Rosendahls fælles projekt The Storm. En i usædvanlig grad hypet event. Da vindblæserne og den storladne intro gik i gang med hilsner til The Darkness og andre teatralske rockbands, så sad denne spændt ventende lytter og tænkte: Mener de det her seriøst? Selvfølgelig skal man ikke dømme ud fra et enkelt nummer. Men man kan i hvert fald roligt sige, at det album, som The Storm på et tidspunkt udkommer med, ikke bliver, som man havde ventet. Mews episke tendenser og Swan Lees amerikanske inspirationer er intakt, men det er også det.

Men selvom aftenen bød på mange kandidater, så var det, der brændte sig fast Suspekts optræden med nummeret "Proletar". De har sgu lavet en god plade. Men vandt desværre ingen priser. De gik til dem, man havde forventet: Volbeat, Nephew, Dúné, Alphabeat og med et enkelt ikke-populistisk alibi: Choir of Young Believers. Ja, alting er virkelig ved det samme.

P3 Guld Radiohuset fredag

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her