Læsetid: 1 min.

Gamle nyheder

Kultur
11. januar 2008

Elefanter gik i sultestrejke
Information 11. Januar 1958

En dansk cirkustjener, den 25-aarige Otto Kristensen fra Søborg, blev i aftes med sin kollega løsladt fra arresten i Genua takket være de tre elefanter, han og kammeraten passer. Den offentlige anklager lod Kristensen og hans østrigske kollega sætte paa fri fod, fordi de tre cirkuselefanter var gaaet i sultestrejke som protest imod de to dyrepasseres anholdelse. De to cirkustjenere blev anholdt den 8. december og anklaget for tyveri af en dokumentmappe paa en bar. De blev fængslet, til deres sag kom for - og de tre elefanter holdt op med at tage føde til sig. I cirkus lød der høje trompetfanfarer, da de tre glade elefanter gensaa deres passere og spiste det første rigtige maaltid i en maaned.

Satellitgruppen nedsat
information 11. januar 1983

En ekspertgruppe skal nøje følge den sovjetiske atomdrevne satellit, som kan tænkes at styrte ned over Danmark. Den såkaldte dag-til-dag-gruppe, der løbende skal samle opysninger om den løbske satellit, blev i går nedsat på et møde i Miljøministeriet, hvor den indsamlede viden fra Udenrigsministeriet og Forsvarsministeriet blev behandlet, meddeler departementschef Holger Lavesen fra Miljøministeriet. Ekspertgruppen skal også udarbejde en række spørgsmål, som Udenrigsministeriet kan stille den sovjetiske ambassade i København.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her