Læsetid: 4 min.

Giv mig Danmark tilbage

Chokerende kulturoplevelser i Danmark i juledagene fik mig til at sidde tilbage i flyveren på vej hjem til Génève med en fremmedgjort fornemmelse af, at en venlig dansker er en sexistisk homofob, du ikke har lært at kende endnu
Det er svært at forstå, hvorfor alle tager det ih så alvorligt, når dronningen fyrer sine klicheer af til nytår. Enhver ved da, at det er en eller anden cand.polit. i Statsministeriet, der har sat fjollede floskler sammen på en lyskæde til ufarlig oplysning af danskerne.

Det er svært at forstå, hvorfor alle tager det ih så alvorligt, når dronningen fyrer sine klicheer af til nytår. Enhver ved da, at det er en eller anden cand.polit. i Statsministeriet, der har sat fjollede floskler sammen på en lyskæde til ufarlig oplysning af danskerne.

Tariq Mikkel Khan

Kultur
3. januar 2008

Jeg fik et chok i juledagene i Danmark. Det er et stort ord, men det er ikke for stort til den kulturelle lidenhed, som jeg blev udsat for. En glad aften i december med klar stjernehimmel var jeg inviteret til en smagfuld, moderne julefrokost med hvid glögg, som jeg forstår er a la mode sammen med store hjemmelavede øl.

Det var et fint selskab af humoristiske mennesker, som stadig læser skønlitteratur, ser kinesiske og franske film på dvd og taler andre fremmedsprog end engelsk, hvilket jo næsten er eksotisk efterhånden. Jeg har altid sagt, at 'globalisering' bare er et alibi for amerikanisering.

Bedst som vi står og diskuterer de fire forbehold og ironisk erindrer Poul Nyrup Rasmussens totalt kiksede euro-kampagne i år 2000, bliver der tændt for fjernsynet. Det er åbenbart ikke skamfuldt i Danmark at have et fjernsyn på 52 tommer, hvis det er en fladskærm. Og så blev der ellers trykket på en knap. En af mine gamle studiekammerater (proceskonsulent med alt for meget at lave) fnisede gevaldigt tåbeligt og kaldte sin kone (freelancer med højt til loftet) for en 'bøsseluder'. Hun fnisede pubertært og slog ham på skulderen og gnækkede, at han var vel nok en 'ordentlig gangster'. Så sagde de nogle ord, som jeg blankt vedgår, at jeg ikke forstod. Pludselig fnisede de to andre par også og sagde 'bøsseluder' til hinanden. Farvel og tak til den gode snak om euroen. Nu skulle de se fjernsyn.

Pubertetsjargon

Det var en slags dukketeater med to drengerøve på 13, som hedder Ali og Hassan. Det var åbenbart gevaldigt morsomt at høre Ali og Hassan sige den ene homofobe og sexistiske tåbelighed efter den anden. De grinede alle sammen og efterlignede Ali og Hassan. De grinede endnu mere, da der kom en bibliotekar, som også var en 'bøsseluder' i det infantile univers. Det er åbenbart så langt, vi er nået i Danmark: Et godt selskab af gode mennesker bliver fjantede, ekstatiske over to indvandrerdrenge, som siger bandeord og en bibliotekar, som tager psykofarmaka, fordi han har angstaffald.

Mine homoseksuelle venner Carl og Henry synes også, det var det sjoveste siden Monty Python. Jeg kan da godt huske, at jeg grinede af Beavis and Butthead, da de kom frem i 90'erne på MTV. Jeg boede i Chicago dengang og røg en del pot og fløj drager ved Lake Michigan, så det passede ind i stemningen. Men hvordan det femten år efter skulle blive til højkultur på DR2, lige inden det udmærkede Deadline på DR2, går over min forstand. Det var sådan en slags Dansk Folkepartieufori for mine gode venner at nedgøre seksuelle minoriteter og kvinder. De kunne slet ikke lade være med at snakke som Ali og Hassan, da festen først var begyndt. Jeg vil for min part sige, at jeg synes ikke, det er sjovt at blive kaldt 'crazy girl' og 'bøsseluder'. Det er heller ikke morsomt, at visse socialt belastede segmenter i et velfærdssamfundet er så marginaliserede, at de griber til den laveste fællesnævners populisme. Men nu skal denne perverterede pubertetsjargon oven i købet hyldes som 'humor i verdensklasse'. Tak for hvid glögg, sagde jeg bare.

På vej hjem i flyveren til Génève med den elendige søde Chardonnay, tænker jeg: Er en højtuddannet dansker i virkeligheden en sexistisk homofob, som man ikke har mødt endnu?

Godt vi har akademikere

Jeg er mig da bevidst, at det er ironi. Det er en slags ventil for al den politiske korrekthed, men hvordan alle kan befinde sig i en national psykose, går over min forstand. Jeg tænker også på dronningens Nytårstale. Alle og enhver ved da, at det er en eller anden ligegyldig cand.polit. i Statsministeriet, som har sat en masse fjollede floskler sammen på en lyskæde til ufarlig oplysning af danskerne. Men iiiiiih, det skal tages så alvorligt, at dronningen siger de klicheer. I år stod der på en af tv-kanalerne en historiker, som hed Jes Møller og i ramme alvor brugte sin store indsigt til at fortolke talen. Denne Møller sagde, at dronningen var konservativ og enormt oprigtig, når hun ønskede, at danskerne skulle tage sig godt af udlændinge, men at udlændinge også skulle tage sig godt af danskerne. Det er godt, vi har den slags akademikere i Danmark...

Jeg for min part ventede bare på, at dronningen sagde, at vi også skulle passe på salmonella .

Ved siden af Møller stod en sociolog, hvis navn jeg ikke fangede, men hun spillede også fandango med at fortælle tv-seerne, hvor fantastisk og enestående dronningens nytårstale var. Det var lige til at græde over. På DR2 stod ham den lille Ali igen og sagde 'bøsseluder' og 'gangster' til danskerne. Det var så den intellektuelle tv-kanals nytårstale. Flot, siger jeg bare.

Min mand, Xavier, kan heldigvis ikke dansk. Han har læst Pontoppidan og Stangerup på fransk. Og jeg tror, vi lader det blive ved det. Det nye år startede smukt med raketternes lys over de klassiske spir i Københavns enestående skyline. Jeg blev helt bekræftet over, at de unge på Nørrebro protesterede mod storkapitalismens hensynsløse invasion i brokvartererne. Det er da godt, at de unge ikke bare affinder sig med den svinske hetz fra alle kanaler. De tror i hvert fald ikke på dronningen. Og det giver mig håb. Det store lyspunkt i den mørke julenedtur var en gave fra min mor. Hun havde fundet den nye cd med den smukke Natasja, hvor hun synger, at hun vil have det gamle Danmark med Christiania og Ungdomshuset. Det vil jeg også.

Serie

Over stregen

Seneste artikler

 • Skoen er fuld af blod - og han er ikke en ægte prinsesse

  28. februar 2008
  Kunstfonden. Det må være det mindste beløb i verdenshistorien, som har vakt politisk anskrig. 15.000 kroner til Lars von Trier...
 • Ned med himlen

  21. februar 2008
  Danskerne er så pissebange for at blive sat af, at de er med på hvad som helst
 • Peter Øvig viser vejen

  17. januar 2008
  Blev det hele ikke lidt delikat anrettet i hans artikler i 80'erne? Var hans pen ikke lidt for let? Skøjtede den hen over realiteterne for bare at skabe skønne øjeblikke på papiret?
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Kære Vicky Bach Devantiers

Jeg ved ikke om, det er en særlig subtil ironisk pointe i dit læserbrev, når du omtaler sangerinden Natasja.

Men Natasja er altså død.

Ja her har vi jo så sådan en artikel, som en masse mennesker sidder og har lyst til at kommentere med et ENIG eller HØRT eller HVOR ER DET SANDT eller lignende. Men så er man jo nærmest nødt til at tilføje et eller andet. Men Vicky, du siger det jo.

Så på egne vegne og - det tør jeg godt - på vegne af en masse dejlige mennesker, jeg kender: bare TAK!

Det er altså DRONNINGEN som selv skriver sin NYTÅRStale, skulle jeg hile og sige. Talen er naturligvis afklaret med Statsministeriet. Det så man tydeligt i 2006, hvor det var tydeligt, at Dronningen ikke brød sig om at sige det hun var blevet pålagt at sige - af statsministeren - om de fremmede, om muslimerne, om ytringsfriheden mv. Her blev det ganske tydeligt at Statsministeren misbrugte Dronningen til at få sit politiske budskab frem.

Åbenbart har Vicky Back Devantiers boet så mange år i Geneve, at hun totalt har glemt, at det er Statsministeren, der bestemmer i DK (sådan da), og Dronningen ingen politisk magt har overhovedet. Og derfor må hendes nytårstaler blive båret af klicheer mv. Åbenbart ved hun heller ikke, at Dronningen talte om danskerne bliver forfærdede over, at andre ikke gør noget for f.eks. de udviklingshæmmede, men bare vil have, at staten og samfundet skal ordne det hele for dem - og ikke længere gider selv tage et personligt ansvar for at gøre noget ved forholdene.

Alle og enhver ved, at det er DRONNINGEN selv, der skriver sin tale! Alle og enhver ved også, at talen skal være politisk ufarlig og klichéfyldt, alle andre end Vicky Back Devantiers som åbenbart tror, at Danmarks Dronning har politisk magt.

Mht. Ali og Hassan mv. ---- tjah --- personligt synes jeg ikke det var spor sjovt, men jeg trækker blot på skuldrene af det og går videre. Og ser det som et endnu et udslag af den velkendte skæve danske ironi...og humor...

Hej Karsten

Det er da meget nydeligt, at Dronningen selv skriver sin tale og lige får den rettet på bossens kontor bagefter. Men er det ikke lidt latterligt, at folk så går så meget op i den skide tale? Nu er der jo en udbredt jubelstemning over, at Dronningen lige sagde noget pænt om - var det miljøorganisationerne? Har ærlig talt allerede glemt det, jeg så som sædvanlig ikke talen. Det er denne tomme og ligegyldige småborgerlighed kombineret med vores mobbekultur, jeg synes, Vicky Back rammer i sin artikel.

Vi er i krig, miljøet slås ihjel dag for dag, uligheden stiger, alternative fristeder skal 'normaliseres' eller rives ned osv. - og hvad gør hr. og fru Jensen? Stemmer på Fogh som sædvanlig og griner af de dumme indvandrere. Fedt.

Hov, rettelse:

og hvad gør hr. og fru Jensen? Stemmer på Fogh som sædvanlig, rammes af benovelse over vores skattefinansierede kransekagefigurs årlige violinsolo og griner af de dumme indvandrere. Fedt.

Jeg synes heller ikke Ali og Hassan er det sjoveste, der er sket siden Monty Python, men det har til gengæld været ornlig sørgeligt at se den debat, der har omgærdet den. Lige dele arrige højreorienterede, der mener at serien idylliserer indvandringen og skræmte multikulturalister, der synes sproget er stødende, fordi nogen siger "bogfjæs" eller "bøsseluder". Ingen synes at forholde sig til det trods alt ganske fine, og til tider ret skarpe bid, der ligger i serien.
Må jeg anbefale et par analyser fra denne blog:
http://centerforvildanalyse.smartlog.dk/wallah--det-er-for-sygt--post123628
http://centerforvildanalyse.smartlog.dk/ornli--syg-integration-post123630
http://centerforvildanalyse.smartlog.dk/ali-i-analyse-post124396

Det bedste ved dronningens nytårstale var det lille hib til Mærsk og hans hæslige operakolos - I ved, det, hun sagde om at få sin pæne udsigt ødelagt af en klodset nybygning eller en unæsnsom facaderenovering. Den må have svedt hjemme hos hr. skibsrederen.

Kære VICKY BACH DEVANTIERS
Hvis du synes, at dine venners falden på halen for DR2s populistiske og racistiske julekalender er stærk tobak, så kan du glæde dig over at du øjensynligt ikke har fulgt med i debatten om samme i dette forum. Så havde du med sikkerhed brækket dig i lårtykke stråler (undskyld mit fransk).

Det er tydeligt at vi i Danmark har to former for racisme. Vi har den tumpede primitive racisme som bonderøvene i dansk Folkeparti og Den Danske Forening står for, og så har vi den stuerene og pæne ironiske og ”humoristiske” racisme, som for tiden er højeste mode blandt pseudointellketuelle, der nærer en panisk angst for at blive beskyldt for at være politisk korrekte..

Thomsen, jeg plejer at takke pænt, når nogen trækker PC-kortet mod mig.

Hvad fanden er det for et vrangunivers, man har forvildet sig ind i, hvor det er noget slemt at være politisk korrekt, hvor det er 'religiøst' at være venstreradikal eller bare meget uenig med regeringen og hvor man nærmest skal sidde og undskylde for hvis man ikke er bange for brunøjede og muslimske mennesker. Hvor er exit i det her vrangunivers, jeg vil have mit Danmark tilbage?

Dronningen skriver skam selv sin tale, og hun får den aldeles ikke rettet af bossen. Den er til gennemsyn i Statsministeriet, dels for at sikre, at hun ikke siger noget, der kan opfattes politisk, dels kan statsministeriet have nogle emner, som de gerne vil have med i talen som f.eks. miljøet. Men hvordan Dronningen vil tale om miljøet er helt hendes beslutning.

Min pointe er og var, at det er nemt nok at sidde i Geneve (eller andre steder) og drømme sig tilbage til det Danmark, der var engang i stedet for at bo her i landet og tage slagsmålene mht. den racisme vi trods alt har i Danmark. Mht. Ali & Hassan og den angstdeprimerede Morten ender historien med, at Morten erkender, at han er sort indeni --- og derfor har han været deprimeret i 15 år eller mere. Og afsnittet om ytringsfrihed er faktisk en af perlerne, som ironisk-satirisk sætter ytringsfriheden på spidsen ved at insistere på, at drengene gerne måsige, at Mortens mor er en billig luder - i ytringsfrihedens navn.

Og ja, vi er i krig - men selv i en krig er det nødvendigt at grine --

Hovedet på sømmet, Karsten. SF havde engang et slogan, der lød "Ingen revolution uden humor." Når man ser på de selvhøjtidelige hoveder på alle fløje i dag, får man næsten lyst til at sige !Ingen humor uden revolution."

Og så vil jeg da i øvrigt gerne deltage i ønsket om at få "mit gamle Danmark" tilbage - det Danmark, hvor vi var stolte af, at udlændinge gad bo her, og hvor folk som Pia K var - nå ja, netop: til grin.

KÆRE VICKY BACH DEVANTIERS

Du undrer dig over, at folk tager det så højtideligt, når dronningen "fyrer sine klicheer af" til nytår. Men i et land hvor en trediedel af befolkningen erklærer sig som overtroiske, er det måske ikke så mærkligt. Ikke fordi man behøver at være særligt overtroisk for at falde på halen over vores dronnings nytårstale år efter år. Men danskerne nåede blot aldrig at blive et rigtigt oplyst forlkefærd før oplysningens bagside i form af informationssamfundet væltede ind over os. At det for et par år siden kom frem, at dronningen ikke skriver hele sin tale selv, har de fleste m.a.o. for længst glemt, eller også vælger man at fortrænge det, måske for at kunne bevare en lille smule tiltro til autoriteterne.

P. Hansen.

Karsten Aaen siger: "Dronningen skriver skam selv sin tale, og hun får den aldeles ikke rettet af bossen. Den er til gennemsyn i Statsministeriet, dels for at sikre, at hun ikke siger noget, der kan opfattes politisk, dels kan statsministeriet have nogle emner, som de gerne vil have med i talen som f.eks. miljøet."

Altså: Dronningen får ikke sin tale rettet af bossen. Den bliver blot gennemset af bossen for at denne kan fjerne de ting han ikke bryder sig om, og tilføje det han synes mangler...

Øh...Med andre ord: Talen bliver altså rettet af bossen!!!

Karsten Aaen:

”Min pointe er og var, at det er nemt nok at sidde i Geneve (eller andre steder) og drømme sig tilbage til det Danmark, der var engang i stedet for at bo her i landet og tage slagsmålene mht. den racisme vi trods alt har i Danmark.”

Jeg synes Frank her vælger en forkert indgangsvinkel til at forstå den egentlige pointe i VICKY BACH DEVANTIERS indlæg. Det er da rigtigt at Vicky ikke som os andre dagligt skal plages af de danske politikeres xenofobiske og populistiske eskapader, men det er sådan set ikke det, der er det interessante.

Det interessante ved Vickys indlæg er at hun er en person der har været bortrejst i lang tid, og derfor tydeligere end os andre kan se, hvor slemt det efterhånden er blevet i Danmark, og hvordan medlemmerne af hendes omgangskreds lige så stille er degenereret til småracister. Vicky har nogle rigtig gode forudsætninger for at se den enorme forandring der er sket i vores land efter at Anders Fogh Rasmussen og Pia Kjærsgaards kulturrevolution har fundet sted.

Vicky er eksempelvis heller ikke påvirket af alle de pseudodiskussioner om ytringsfrihed der forplumrer debatten i vores land, og derfor har hun ingen problemer med at se DR2s julekalender og Dronningens vås, som netop det det er.

Gid der som Vicky var nogle flere behjertede personer der gad at ulejlige sig med at holde et spejl op for os der opholder sig permanent i Danmark, og gid der var nogle flere danskere der ville tage den seriøse og alvorlige kritik fra udlandet alvorligt…

Karsten Aaen siger også: ”Min pointe er og var, at det er nemt nok at sidde i Geneve (eller andre steder) og drømme sig tilbage til det Danmark, der var engang i stedet for at bo her i landet og tage slagsmålene mht. den racisme vi trods alt har i Danmark.”

Jeg har selv taget konsekvensen af at den danske mentalitet giver mig brækfornemmelser, bla. fordi rascisme og xenofobi er blevet hverdagskost og ligefrem socialt acceptabelt, og er flyttet fra Danmark.

Og jeg kan da forsikre dig for at det er alt andet end NEMT at forlade ens eget land, og efterfølgende se det "udefra" med den konstatering at det kun bliver værre dag for dag....

Simon Nørrebro:

” Thomsen, jeg plejer at takke pænt, når nogen trækker PC-kortet mod mig.”

Det er sikkert mig der er tungnem Simon, men hvad betyder, det du skriver? Jeg forstår det simpelthen ikke…

Michael Skaarup

selvom jeg ikke er simon, så kan godt "oversætte" hans skriverier for dig.
jeg forventer at det er "PC-kortet" som volder problemer.

PC- er en forkortelse for "political correctness" og jeg har oplevet udtrkket anvendt af studerende på samfundsvidenskab, i københavn.

fred

Ja du må undskylde mit anglo-web-lingo, Thomsen ;-)

Michael har ret i sin oversættelse. Og at trække kortet er så ment som, når nogen trækker et bestemt (pseudo)argument frem i en diskussion. På internettet er der ligeledes et udtryk, der hedder "to pull a Godwin", som vel må være det stik modsatte.

http://en.wikipedia.org/wiki/Godwin's_law

Håber det opklarede mit vrøvleri lidt ;-)

Allan Bartroff

Hm - bidragene fra VDB skal nu nok læses som subtil sarkasme a la Rasmus Montanus og som sådanne i øvrigt ret sjove.
Men før de bliver taget alvorligt (=på ordet) så. bemærk lige de små afslørende hints - eksempelvis den med Chardonay'en i flyverne, men da meget sødt at så mange hopper på den.

I så fald siger hun sandheden uden at ville det.

Karsten Aaen:

"Og ja, vi er i krig - men selv i en krig er det nødvendigt at grine --"

Sandt, men engang kunne man godt grine af dem, der rent faktisk var til grin. Børn der allerede i Ali og Hassans alder ser sig som i opposition til samfundet, og hellere vil se sig selv som det 'næstbedste', nemlig gangstere, er sociale tabere i 4/5-delssamfundets lotteri, og det er så sørgeligt at det simpelthen ikke er noget at grine af. Med mindre man altså er skadefro og småracistisk. Ja undskyld, men stopper folk også op og griner og peger ved traffikuheld og frysende hjemløse?

Sikke et cok: At komme hjem til DK og opdage, at dronningen holder nytårstale og at der er en tv-serie, der ikke er morsom!
Den slags kræver mindst et harmdirrende læserbrev i Information!

Jeg håber, at hun nyder livet med Xavier i Schweiz, der jo alle dage har været et land præget af åbenhed overfor omverdenen, international solidaritet og høje etiske standarder i forretningslivet

som den opmærksomme læser vil have bemærket, skulle der have stået "chok" og ikke "cok", tror jeg.

Hej Simon
tak for oversættelsen. I øvrigt nogle fine indlæg du skriver. Lad os endelig få nogle flere...

Hele denne debat om droningens nytårstale, den intelektuelle implicite rascisme, og alle de andre frygtlige ting der finder sted i Danmark, giver mig et indtryk af at danskere ikke rigtigt ved hvor godt vi har det.

Alle disse problemstilliger der nævnes i denne debat anser jeg primært som værende luksusproblemer.

Så vidt jeg ved så er rascisme, homofobi, kapitalistisk tankegang, ulighed i samfundet ikke udelukkende danske fænomener.
Så hvorfor vælger mennesker at tage det drastiske skridt at flytte fra danmark fordi tilværelsen her i DK er på gænsen til det uudholdelige?

I hvilke lande har de løst de ovennævnte problemer som som vi kæmper med i Danmark p.t?

I stedet for at brokke sig over Danmark åbenbart er på mod et komplet moralsk forfald imens vi sidder hjemme i vores villa og bliver forargede over dronningens nytårstale på vores 52" fladskærm og, bogstaveligt talt, er ved at æde/drikke os ihjel................burde vi så ikke lige udvidde vores horisont og tænke over hvor godt vi egentlig har det i Danmark og hvad der er de sande værdier i livet.

Casper J:

"Så vidt jeg ved så er rascisme, homofobi, kapitalistisk tankegang, ulighed i samfundet ikke udelukkende danske fænomener.
Så hvorfor vælger mennesker at tage det drastiske skridt at flytte fra danmark fordi tilværelsen her i DK er på gænsen til det uudholdelige?"

Fordi Danmark indenfor de seneste 10-15 år har forandret sig fra at være et af Europas mest tolerante og åbne samfund til det modsatte. Især efter Kjærsgaard og Foghs kulturevolution er det blevet slemt, ikke mindst fordi de på en meget effektiv måde har haft held til at implemntere deres xenofobiske holdninger ind i lovgivningen, på en måde der giver mindelser om jødelovgivingen i tredivernes Tyskland.

Vi vil på mellem langt sigt blive straffet meget hårdt for vores provinsialiseme, selvtilstrækkelighed ja rent ud sagt tåbelighed.

Danmark har næsten på forhånd tabt slaget om at tiltrække den udenlandske arbejdskraft, der vil være helt afgørende for udviklingen i de europæiske økonomier i de kommende år.

Derfor er det også yderst tvivlsomt om Danmark på sigt kan bibeholde sin position som en af verdens førende økonomier. Velkommen til kolonihavehuset, Casper...

Lasse Schmidt

Her må jeg give Per Thomsen ret. Det er helt enkelt et spørgsmål om at være stolt af sit land.

Debatterne på disse sider viser desværre ofte med stor tydelighed, at grænsen for vamle debatudgydelser er blevet rykket i en grad, så det er helt almindeligt at bruge udtryk om muslimer, som i dén grad vækker minder om 30ernes Tyskland. "Muslimer" er med Pia Kjærsgaards verbale vedholdenhed blevet til én stor homogen (og ækel) masse i danskernes bevidsthed, og mange danskere ser ud til at definere deres danskhed ud fra, hvad de IKKE er (= absolut ikke kvindeundertrykkende børnemishandlere), i stedet for hvad de er.

Lovgivningens forfald i langsom retning af en diktaturstat (overvågning og anden 'terror'-lovgivning) bliver affejet med, at det jo er meget værre i de muslimske lande, og vi at jo i øvrigt skal beskytte os mod "den muslimske fare", der trods sin påståede farlighed ligger langt efter trafikdrab og tobaksinducerede selvmord i antal dræbte. Det er som om, at al logik og selvstændig tænkning bliver afviklet, så snart der bliver råbt "islam" herhjemme.

Jeg troede engang, at Danmark var et åbent og tolerant samfund. Jeg mener stadig, at Danmark har et af de bedst udviklede samfund i denne verden. Men jeg trives ikke med den retning, vi bevæger os i. Jeg frygter ikke islamisterne. Jeg frygter den dag, hvor DF overtager den parlamentariske magt i Danmark.

Lasse Schmidt:
"Jeg frygter ikke islamisterne. Jeg frygter den dag, hvor DF overtager den parlamentariske magt i Danmark."

I den grad min holdning! Ismalisterne har ikke en ærlig chance for at overtage magten her. Det har nationalekstremisterne i DF desværre i skræmmende grad. Jeg frygter virkelig, at faren først går op for danskerne, når det er for sent. Ligesom klimaforandringerne ser ud til at gøre det... :-(

Caspar J spørger: "Så hvorfor vælger mennesker at tage det drastiske skridt at flytte fra danmark fordi tilværelsen her i DK er på gænsen til det uudholdelige?". Den vil jeg da gerne forsøge at svare på da jeg allerede er flyttet fra Danmark.

Både Per Thomsen og Lasse Schmidt er skam inde på noget af det rigtige, omend jeg ikke er enig med Lasse i at det er et spørgsmål om at være stolt af sit land. Personligt skammer jeg mig da over Danmark, men det er ikke engang en af hovedårsagerne til at jeg er flyttet.

Grunden til at jeg er flyttet er primært at jeg ikke kan holde ud at være sammen med danskere dag ud og dag ind. Det er et spørgsmål om den lede jeg følte ved at stå op om morgenen og gå på arbejde og vide jeg skulle tilbringe dagen i selskab med danskere. Det er et spørgsmål om at jeg jeg følte mig deprimeret hver dag når jeg kom hjem fra arbejde fordi det eneste jeg havde hørt folk snakke om var friværdi, nye biler, nye køkkener, køb af sommerhuse og så lidt om hvor forfærdeligt det er med alle disse "perkere" der er i Danmark.

Nu er hverken xenofobi eller materialisme jo specifikt for Danmark, som du selv siger. Korrekt. Men noget der er specielt ved Danmark er at det er et af de allermest homogene lande i verden. Det er der vel i sig selv heller ikke noget galt med. Det er sikkert iøvrigt hovedårsagen til at Danmark fungerer så godt som det gør på mange områder. Men når den extremt snævre norm der eksisterer i den grad er gennemsyret af overdreven xenofobi og sygelig monoman materialisme, så er det faktisk et problem hvis man ikke lige finder sig tilpas indenfor denne snævre margen der er for at være en "normal" dansker.

Nu hører jeg til en af de "freaks" der ikke mener at materiel velstand er ensbetydende med at have det godt, og faktisk siger "ting" mig ikke en skid. Derudover er jeg selv "halv-perker" i og med at min far imigrerede til Danmark for godt 40 år siden, og jeg kan simpelthen ikke affinde mig med at være andenrangsborger i mit eget land. Jeg har allerede mistet retten til at få en ægtefælle (min nuværende kæreste er fra Colombia) med til Danmark (det har 28-årsreglen og tilhørsforholdsreglen sørget for), og jeg gider ikke gå rundt og vente på fascisterne i DF og Venstre (og efterhånden også Socialdemokratiet) beslutter sig for at pisse på flere af mine rettigheder.

DERFOR er jeg flyttet fra Danmark...

Lasse og Simon: "Jeg frygter ikke islamisterne. Jeg frygter den dag, hvor DF overtager den parlamentariske magt i Danmark.".

Frygt for at islamisterne overtager Danmark er ca. ligeså paranoidt og urealistisk som at frygte at pingvinerne overtager Danmark. Men mht. DF så forekommer det mig at de allerede siden 2001 HAR overtaget den parlamentariske magt i Danmark... :(

Thomas Anis.

Synd og skam at danmark så mangler en mere til at sætte tingene straight for danskerne. Du ville være en god mand i politik eller som journalist eller noget hvor du kunne komme ud over rampen den slags huskekager som ovenstående indlæg. For i guder hvor trænger danmark til det.

Et øjeblik fik jeg et absurd billede for det indre øje hvor vi luskede rundt i natten i blåt kanvastøj og maosko og hængte storskriftsplakater op med dit indlæg.

Hvad skal vi andre herhjemme efterhånden stille op? Xenofobi-migmigmig-idioti virusset har ramt flertallet.

Nå men det er jo ikke dit problem. Men skriv da gerne nogle flere sandheder her inde og hvor du kan komme til det fra dit forhåbentligt dejlige sanctuary. Jeg tænker en cubansk christiania med kølige cervezas adlibitum og langt til nærmeste JyllandsPosten og friværdifundamentalist. Eller måske bare et sted hvor man kan få lov at være sammen med sin elskede uden på sikker afstand fra "udlændingeservice"s klamme hånd :-)

Jeg tror, at Thomas Aniss lider af noget, man kunne kalde "Georg Brandes-syndromet": demonstrér dit eget internationale format ved at rakke ned på dine provinsielle landsmænd. Brandes havde bare lidt mere at ha' det i.

Thomas Aniss er overflade, fernis, argumentation uden substand, ren nedrakning uden noget at have det i.

Dorte, tak for en god sammenfatning af hvad hovedparten af dette folk føler og tænker!

Dorte: "Jeg ønsker mig også mit gamle Danmark tilbage. Det Danmark vi havde for 30-40 år siden."

Det gør jeg sandelig også.

"Før der var ballade i ghettoer og på Nørrebro"

Har du nogen sinde hørt om "Byggeren"? Eller parkdansoptøjer? Eller "læderjakker og anderumper"?

". Før der var bandeskyderier i gaderne."

Har du hørt om Palle Sørensen? Eller svend Åge Hasselstrøm?

"Før der var den mængde knifoverfald, der er nu"

Der er ikke flere knivoverfald nu end for 20-30 år siden.

. "Før Black Cobra blev virkelighed"

Hvad er Black Cobra? En ellæer anden ungdomsbande?Har du hørt om Nøragersmindebanden? Eller Galopping Goose?

."Før der var tørklædetvang til små piger."

Hvem tvinger dine piger til at gå med tørklæde?

"Før det blev betragtet som acceptabelt at tolerere religiøs intolerance i sær over for kvinder."

Hvor er det betragtet som acceptabelt?

"Før mad blev delt op i urent mad og rent mad. "

Hvem forhindrer dig i at spise, hvad du har lyst til?

"Før der var bederum på hvert uddannelsessted og på alle vores sygehuse."

Hvad går der fra dig på grund af det? Tvinger nogen dig til at gå derind?

" Før vi fik kvinder i Danmark som føder i burka. Lever i burkafængsel det meste af deres liv."

Du mener dengang kvinder levede i korsetfængsel hele deres liv?

"Før kvinders hår blev forbundet med en kvindes skam og flovt og haram at vise frem."

Hvem forbyder dig at vise dit hår frem?

"Før avistegnere blev trudet på deres liv p.g.a. en satirisk tegning."

Hmm ... der skal vi nok tilbage til trediverne og fyrrerne ...

"Før politikere skulle have politibeskyttelse døgnet rundt."

Det kunne Olof Palme nu nok godt have brugt.

"Før der var fundamentalistiske terrorceller."

Det har der sgu altid været - måske ikke altid muslimske.

"Før aviser blev meldt til politiet for at trykke en tegning af en profet."

Kan du huske Jens Jørn Thorsens jesusfilm?

"Før der var en masse børn der kom ud af folkeskolen som funktionelle analfabeter."

Du mener dengang ordblinde blot blev betegnet som dumme, men altid kunne få job som gadefejere?

"Før politi, ambulancefolk og brandmænd blev angrebet med sten og knive."

Har du hørt om Verdensbankdemonstrationerne?

"Før der blev begået æresdrab på kvinder."

Det er der sgu altid blevet - man kaldte det bare jalousimord før i tiden.

" Før kvindekrisecentre blev fyldt op af både danske og indvandrerkvinder."

Du mener dengang, der ikke fandtes nogen krisecentre, fordi hustruvold var almindeligt accepteret og ikke noget, man talte om?

"Før en masse borgere i Danmark ikke lærer at tale og forstå dansk."

Det har du ret i. Det bør der gøres noget ved. Klag til din kommune over, at den har skåret ned på sprogundervisningen.

"Før vi fik parallelsamfund og kønsapartheid svømmeundervisning og baderum kun for nogle piger, men ikke for alle piger."

Vi gik sgu ikke til svømning sammen med pigerne, da jeg gik i skole. Heller ikke i bad.

"Før vi fik lændeklæder i baderummene for mænd og før nogle kvinder kun må bade, hvis de låner svømmehallen for sig selv osv."

Nå, ligesom mande- og kvindeafdelingen på "Helgoland"?

" Jeg ønsker mit gamle Danmark tilbage."

Jeg tror faktisk aldrig, DIT gamle Danmark har eksisteret. Men jeg ønsker MIT gamle Danmark tilbage, hvor man ikke behøvede at spilde en helvedes masse tid på at gendrive den slags nostalgiske sludder, før man kunne få en seriøs debat om de reelle integrationsproblemer, der ikke har en skid med bade- eller bederum, tørklæder og madvaner at gøre.

"Stødende kommentar? "

Nej, men præget af pinlig uvidenhed om virkeligheden.

Tak.....kære Dorte....for dit indlæg

Uha.

Man formoder, at Pia Kjærsgaard og hendes støttepartier VC i jeres optik fører en politik, der lefler for den fremmede fare, de klynkende pladderhumanister og halalhippierne? Jeres indlæg her og i andre debatstrenge demonstrerer jo med gribende drama og tænders gnidsel, at nationalpatrioter som jer har det meget hårdt i disse år under danmarkshistoriens mest - men tydeligvis langt fra tilstrækkeligt - højreorienterede regering m. støttefolkeparti.

Så hvad synes "I man'' (fnis) skal gøre ved det?

Er man nødt til at deportere de fremmede, eller kan pesten slås ned ved at skrue dén tand mere på udlændingepolitikken, at vi skrotter religionsfriheden og realiserer det virkeliggjorte dansk-kristne taleban?

Hvad går man og pønser på i folkedybet? Havde Pia Kjærsgaard mon ret, da hun for et par måneder siden talte om knyttede næver i bukselommerne og revolution?

I er jo så ih så undertrykte.

Tak.....kære Per....for dit indlæg

Bo Nielsen citat: "Så hvad synes "I man'' (fnis) skal gøre ved det?"

ja.....fnis.....hva' ska' vi gøre ve' de' ?....fnis.....

VI SKAL IGANG MED OFFENTLIGE HJERTEKRAMMERE.........
OG HELE VEJEN RUNDT..........GANSKE ALMINDELIG KÆRLIGHED....
SELV TIL PIA K OG PER THOMSEN

HVOR SVÆRT KAN DET VÆRE!!!

Simon:
Undskyld sent svar. Jeg havde helt glemt denne debat.

Til orientering så bor jeg i Buenos Aires, og her skorter hverken på kolde cervezas eller kød og rødvin af fantastisk kvalitet til priser man nærmest kun kan grine af.

Men paradis findes mig bekendt ikke på denne jord. Her er skam også rascisme, xenofobi og materialsme, omend ikke i et omfang der kommer i nærheden af danske tilstande, samt korruption, fattigdom og sociale problemer der langt overgår Danmark.

Ikke desto mindre går folk her meget mindre op i ting og ejendele og langt mere op i at socialisere og nyde livet sammen med andre mennesker. Derudover er her en mangfoldighed af mennesker og en tolerance der gør at folk i den grad socialiserer på tværs af kulturelle, religiøse og etniske forskelligheder. Tja, faktisk vil jeg sige at jeg her har genvundet troen på mennesker, da det du kalder "Xenofobi-migmigmig-idioti-viruset" altså trods alt kun har ramt et mindretal her. :)

Jeg tror iøvrigt ikke at jeg er nogen god mand i politik. Jeg er noget af det MINDST diplomatiske man kan forestille sig og du kan jo også selv se på Dorte, Søren og Klaus K. hvilke reaktioner der kommer ud af min slags udtalelser. De har det med blot at styrke national-romantikernes fællesskabs-følelse.

Men du har skam min tilladelse til at luske rundt i natten i blåt kanvastøj og maosko og hænge storskriftsplakater op med mit indlæg, hvis du mener det fører til noget godt. He he :)

Dorte, Søren og Klaus K.:
Ha ha...Det kan da ellers nok være at mit (iøvrigt 100% ærlige) indlæg kunne ruske godt og grundet op i jeres national-romantiske fundamentalisme hva'?! Det kan jeg da kun skrige af grin af. Specielt fordi jeg befinder mig på den anden side af jorden og altså (JUBIIIII!) som sagt slipper for at stå op om morgenen og vide at jeg skal tilbringe dagen sammen med folk som jer. :)

Hasta nunca tontos...

Thomas Aniss, Buenos Aires hva' ;o)

Sammen med alle de gamle herrefolk, der stak af fra Tyskland i 44-45. Du passer godt til det billede. Hvor billigt og hvor plat. Som jeg skrev, du er debattør uden indhold. Måske bortset fra lidt cerveza og carne...

Søren, Tak for endnu et fantastisk indholdsrigt debatindlæg fra din side :)

Men det er selvfølgelig begrænset hvor meget indhold der overhovedet kan være i en debat hvor et af hoved-temaerne/argumenterne er det ENORME samfundsmæssige problem der er i at der render ca. 20-30 muslimske damer rundt med BURKA i Danmark. Og at nogen af dem så ovenikøbet FØDER?! Ja hvad skal der dog blive af os allesammen?!

Og du kan da ellers nok tro at det gamle tyske herrefolk er synlige i gadebilledet her. Ja faktisk så kan jeg ikke engang gå i kiosken uden at folk heiler efter mig, da jeg efter argentinske forhold er temmelig høj og lys.

Det lader til at din realisme, proportionssans og viden hvad angår Argentina er ligeså vidtfavnende som din og dine hjemstavns-romantiker-fæller's ditto om muslimer.

Frederiksen skrev:

"VI SKAL IGANG MED OFFENTLIGE HJERTEKRAMMERE.........
OG HELE VEJEN RUNDT..........GANSKE ALMINDELIG KÆRLIGHED...."

Du har her min fulde opbakning :-)

Citat: " Du har her min fulde opbakning :-) "

OFFENTLIG HJERTEKRAMMER er hermed afsendt :-)

Dorte:
Jeg ved ikke om jeg synes alt er i den skønneste orden. Det vil jeg jo nok først synes når anstændige mennesker igen udgør flertallet af danskerne.

Og som svar på din opfordring "Få dig et mere tolerant syn på danskere":

Hmm..Findes ordet (og begrebet) "tolerance" overhovedet stadigvæk i det danske ordforråd? Det er nu mit indtryk at ordet blev ENDEGYLDIGT slettet fra den danske retskrivningsordbog da VKO (uden synderlig kritik fra socialdemokraterne) gennemførte deres fascistiske udlændingelov.

Men jeg kan da love dig at jeg nok skal skyde mig selv hvis jeg nogensinde bliver så intolerant at jeg begynder at gøre et stort personligt og samfundsmæssigt problem ud af eksempelvis visse minoriteters (hoved)beklædning samt at fratage mine medborgere basale rettigheder så som at gifte sig med den partner de elsker uden at skulle gå i eksil.

"fascismen kommer", råber venstrefløjsaktivisterne ved enhver given lejlighed. Men da den virkelig kom, kunne de ikke kende den, for de forstår ikke, at historien ikke gentager sig selv i samme kostume, men vender tilbage i ny forklædning.

Dorte - jeg kan til gengæld se, at mit svar ikke har gjort mindste indtryk på dig.

Det havde jeg såmænd heller ikke ventet.