Note
Læsetid: 1 min.

Jazzværtshus får status af kulturarv

Kultur
10. januar 2008

Det århusianske jazzværtshus, Bent J., får nu status af kulturarv. Det 35-årige spillested i midtbyen overtages snart af Den Gamle By i Århus og skal indgå i museets nye afsnit, Den Moderne By. Og den overdragelse har Kulturarvsstyrelsen besluttet at støtte med 70.000 kroner. Den hidtidige jazzværtshusfar, Bent J. Jensen, har besluttet at lukke spillestedet den 1. marts af helbredsgrunde. Flere store, internationale jazzmusikere har spillet på værtshuset, der har været tilholdssted for lokale jazzelskere. "Vi støtter erhvervelsen af jazzbaren, fordi den fortæller både værtshusene og musikkens historie. Den måde, vi tilbringer fritiden på, er også en del af kulturarven," siger specialkonsulent i Kulturarvs-styrelsen, Caspar Jørgensen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her