Læsetid: 2 min.

Knut går til filmen

Berlin virker som magnet på internationale filmstjerner som Brad Pitt og Tom Cruise, der har købt lejligheder i byen. Men der ryger også megastjerner den modsatte vej. Isbjørnen Knut er nu på vej til Hollywood
Knut havde et års fødselsdag i sidste måned og har udviklet sig til en stærkt overvægtig teenager på mere end 100 kilo.

Knut havde et års fødselsdag i sidste måned og har udviklet sig til en stærkt overvægtig teenager på mere end 100 kilo.

Markus Schreiber

Kultur
8. januar 2008

BERLIN - Uge efter uge ser man dem i den glittede presse. Britney Spears, Pete Doherty, Amy Winehouse, Naomi Campbell, Kate Moss og Paris Hilton. Hvad enten de er fotomodeller, pop- og filmstjerner eller blot professionelt kendte: Jo mere de fylder sig med narko, vanrøgter deres børn, tæver deres personlige assistenter og kører spritkørsel, jo flere forsider er de på.

Med Tysklands über-darling, isbjørnen Knut, har man længe haft på fornemmelsen, at det var den vej, det gik. Hvert eneste billede af den nu ét år gamle isbjørn viser, at han er kommet ud i noget snavs. Ligesom Campbell og Hilton tilbringer Knut også det meste af sin tid bag tremmer, og denne tilbagelænede livsstil har sat sig spor. Hans tidligere så yndige hvide pels er møgbeskidt, nærmest gråsort, og det graciøst nuttede er gået af ham: Knut har udviklet sig til en stærkt overvægtig teenager på mere end 100 kilo. Men berømmelse skal man som sagt ikke underkende, og for nylig har Hollywood meldt sig og viftet Knut om snuden med 3,5 millioner euro for rettighederne til at lave en animationsfilm om hans liv. Immervæk noget af en sum for en debutant. Ikke engang hovedrollen i filmen Se7en, der mindst var hans 15. filmrolle, indbragte Brad Pitt så høj en sum.

Til avisen Bild am Sontag har Bernhard Blaszkiewitz, direktør for Berlin Zoologischer Garten, udtrykt sin glæde over Hollywoods interesse for isbjørnen.

Børnevenlig

Knut, der blev forladt af sin mor umiddelbart efter fødslen, fik en plejefar, der gav ham sutteflaske og sov ved hans side, hvorefter de sammen charmerede en hel verden, skaffede sidste år den 163 år gamle zoologiske have flere end tre millioner besøgende. Så svimlende et antal mennesker har aldrig før besøgt haven på et enkelt år, og Knuts plejefar, Thomas Dörf-lein, er da også tildelt en rolle i filmen, der indtil videre tegner til at blive absolut børnevenlig: Knut ender ikke med at æde Dörflein.

Blaszkiewitz kan ikke sige noget om, hvornår kontrakten underskrives. Men ifølge frokostavisen B.Z. er det Ash R. Shah, der har produceret flere film med en kær og ligeledes overvægtig firbener, nemlig katten Garfield, der vil give op imod 27 millioner kroner for rettighederne til Knut på det hvide lærred.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her