Læsetid: 6 min.

Mød Ejler Nyhavn og alle hans mange venner

Hundredvis af danske forfattere har det seneste år oprettet en profil på internetsiden Facebook, hvor et nyt litterært netværk har set dagens lys. Det bruges både som professionel kontaktpleje og social livline, men Facebook er også en mulighed for at eksperimentere med nye litterære former og identiteter - som det er tilfældet med mysteriet Ejler Nyhavn
Hundredvis af danske forfattere har det seneste år oprettet en profil på internetsiden Facebook, hvor et nyt litterært netværk har set dagens lys. Det bruges både som professionel kontaktpleje og social livline, men Facebook er også en mulighed for at eksperimentere med nye litterære former og identiteter
10. januar 2008

Det startede som et elektronisk 'kødkatalog' på amerikanske uddannelsesinstitutioner, men man tager grueligt fejl, hvis man stadig tror, at Facebook er forbeholdt teenagere med hang til smilende smileys. På få år har den verdensomspændende kontaktbog hvervet flere end 45 mio. brugere, og blandt de mange nye medlemmer finder man nu også store dele af den danske forfatterstand.

En af de mange hundrede forfattere, der i løbet af det seneste år har oprettet en profil på Facebook, er den unge digter Peter-Clement Woetmann, der i 2005 udgav debutdigtsamlingen Heldigvis er skoven blevet væk.

"Stor set hele den danske forfatterstand er nu linket sammen på Facebook. Det giver en fantastisk masse kontakt i det litterære miljø, og det er nemt at få fat i hinanden, hvis man vil lave et fællesarrangement eller en event," siger Peter-Clement Woetmann.

I december sendte han selv invitationer ud til et 24 timers skriveeksperiment via sin kontaktliste på Facebook:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu