Læsetid: 4 min.

Mogens Olsen var den bedste

Gymnastiklæreren holdt sammenbidt på sit og jeg på mit, og vi var lige ved at blive uvenner. Så kom dansklæreren forbi, men han er nu degraderet til underlærer
26. januar 2008

"Cykling er det store epos, fodbold er som romanen, fægtning som digtet, men hvad er håndbold andet end plump kortprosa?" sagde dansklæreren.

Det kan godt være, han ved noget om Oehlenschläger, Karen Blixen og Søren Kierkegaard, f.eks. hvordan de staves, men håndbold har han tydeligvis ikke forstået en brik af.

Håndbold er verdens bedste spil og modsat fodbold, som kan være dræbende kedsommeligt og ende uden et eneste mål, sker der hele tiden noget i håndbold. Spillere vises ud, så det er en lyst, og der scores i snit en gang i minuttet.

Navnlig de sidste fem minutter kan byde på en tilspidset spænding, hvor sekunderne opleves som verdens længste, sådan som vi har set det ved flere af kampene ved de igangværende Europamesterskaber.

Lille troldmand

Jeg gik ellers fredeligt og fejede i skolegården, da først idrætslæreren kom forbi - eller gymnastiklæreren, som jeg ynder at kalde ham, hvilket han vist har vænnet sig til.

Vi gerådede i en disput om, hvilken spiller der har været Danmarks bedste gennem tiderne. Vi kunne enes om, at Anja Andersen var bedst inden for damer, men herrer?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu