Læsetid: 6 min.

Når kuren er prosa frem for Prozac

Biblioterapi. I England er praktiserende læger begyndt at henvise folk med psykiske problemer til skønlitterære læsegrupper, og biblioterapien er på kort tid er blevet en stor succes. Også herhjemme bliver litteraturens lindrende virkninger i stigende grad taget alvorligt
Behandling. Meget tyder på, at læsning kan fungere som terapi. I England arbejdes der på at tilføje litteratur til den brede vifte af tilbud, som sundhedssektoren stiller til rådighed. På Rigshospitalet i København har syge børn i flere år haft gavn af professionelle historiefortællere.

Behandling. Meget tyder på, at læsning kan fungere som terapi. I England arbejdes der på at tilføje litteratur til den brede vifte af tilbud, som sundhedssektoren stiller til rådighed. På Rigshospitalet i København har syge børn i flere år haft gavn af professionelle historiefortællere.

17. januar 2008

En bog om dagen holder doktoren af vejen. Nogenlunde sådan lyder filosofien bag en af tidens nyeste tendenser inden for personlig mentalhygiejne, som bruger litteratur til at forløse følelser og skabe indsigt med.

Biblioterapi, som fænomenet kaldes, er på hastig fremmarch i England, hvor en række forskere under ledelse af Dr. Jane Davis fra The Reader Centre på University of Liverpool har indledt en nærmere undersøgelse af, hvor meget og hvordan romaner og noveller egentlig påvirker menneskers psykiske velbefindende. Projektet Get into Reading har indtil videre resulteret i oprettelsen af mere end 50 litterære terapigrupper fordelt rundt omkring i Liverpool-området. De skyder op på plejehjem, på væresteder, på neurologiske genoptrænings-centre, på akutte psykiatriske afdelinger, på biblioteker, i fængsler og i beskyttede boliger. Og de henvender sig både til folk med læsebesvær, Alzheimers, psykiske lidelser, misbrugsproblemer - og til ganske almindelige mennesker med ondt i livet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det er jo et hele, sansning, erfaring, fornemmelse, konvention, følelse er med til at gøre læsningen mulig. Det er i høj grad i skønlitteraturen, at vi møder os selv og dermed modsiges i vores ofte nagende angst for at afvige for meget.