Læsetid: 3 min.

Onde onde mor og far

Opgøret med 68'erne. Generationskampen mellem 68'erne og deres børn handler i bund og grund ikke om andet, end hvem der skal have mest fra vækstsamfundets bugnende tag-selv-bord. De reelt fattige, kritik af de værdier, der har skabt friværdifesten - eller ideer til andre måder at leve livet på - kommer slet ikke på tale
Sande værdier. For 40 år siden dyrkede de lister over vejene til de gode. Nu er det børslistern, det handler om - og de tænker kun på sig selv, siger deres børn.

Sande værdier. For 40 år siden dyrkede de lister over vejene til de gode. Nu er det børslistern, det handler om - og de tænker kun på sig selv, siger deres børn.

18. januar 2008

Det er Danmarks Radios Tværs-rådgiver Tine Bryld, som har stillet diagnosen. De unge, som ringer ind til hende for at klage over deres forældre, bliver ældre og ældre. For også 68'ernes børn, som er blevet frit opdraget og aldrig har haft brug for at skændes om, hvornår de skulle komme hjem fra gymnasiefesten, skal frigøre sig, og da de ikke kunne gøre det under de sædvanlige teenageskænderier, er løsrivelsesprocessen blevet flyttet fra familiens middagsbord til terapilokalet, hvor de nu voksne børn gennemanalyserer forholdet til forældrene for at finde årsagen til deres egne problemer.

At 68'erne trods alle deres forsøg på autoritetsnedbrud ikke er blevet forskånet for deres børns vrede, kan man sagtens gnække skadefro over, til gengæld er det trættende, at tendensen breder sig ud i samfundsdebatten, som efterhånden også er begyndt at lyder som en omgang klynkende gruppeterapi.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu