Læsetid: 1 min.

To millioner så guldfinalen

Ikke siden kvindernes EM-finale mod Norge i 2002 har så mange mennesker set håndbold i tv, som de gjorde søndag eftermiddag, da Wilbek og co. vandt EM-guld
Kultur
29. januar 2008

Ikke siden kvindernes EM-finale mod Norge i 2002 har så mange mennesker set håndbold i tv, som de gjorde søndag eftermiddag, da Wilbek og co. vandt EM-guld. Det viser seertallene for søndagens TV2-transmission af EM-finalen mellem Danmark og Kroatien. Hele 2.047.000 mennesker så udsendelsen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Men det kan altså ikke bortforklares, at kvindehåndbold på topplan er hurtigere, lettere og langt mere elegant og spændende end herrernes til tider skolegårdsslagsmålslignende møveri.

Og det siger jeg ikke KUN, fordi jeg generelt bedre kan lide at se på damer.

Synd at TV-seerne ikke også så dette:

15. oktober 2007

Special Olympic World Games sluttede flot
De 50 danske atleter gjorde det flot i Shanghai, og da de den 12. oktober landede i Kastrup Lufthavn, havde de 30 af dem medaljer om halsen eller med i kufferterne.

Først og fremmest vendte alle atleter dog hjem de oplevelser for livet, det giver at have dyrket idræt sammen med omkring 7000 andre atleter fra over 160 lande, på den anden side af jordkloden.

Glæde og tillid har præget legene, der er verdens største for mennesker med udviklingshandicap, og målt på deltagerantallet, det største idrætsarrangement overhovedet i 2007. Kineserne har tydeligvis brugt legene til at øve sig på de Olympiske og Paralympiske Lege i Beijing, og alt tyder på at de er godt forberedte til 2008. Det store stævne med 20 forskellige idrætter, har været flot arrangeret, og åbningsceremonien lod ikke et OL noget tilbage.

Den 11 september sluttede World Games med en lige så flot afslutningsceremoni, hvor der bl.a. var optræden af verdenstenoren Jose Carreras, saxofonisten Kenny G og de danske poprockere Michael Learns To Rock, der som bekendt er store i Kina og omegn.

Dansk Handicap Idræts-Forbund har lavet en hjemmeside fra legene: www.specialolympics2007.dk.

Informations leder:

”… men i fremtiden er der kun en måde, der vil kunne rettes op på miseren på: Send både hæren, luftvåbnet og flåden, næste gang håndboldkvinderne vinder guld.”

Danskerne forsømmer ikke selv den mindste anledning til at bryde ud i et veritabelt nationalt hysteri. Når nationen eksempelvis vinder medaljer i marginale sportsgrene som minigolf, stavgang og i det aktuelle tilfælde håndbold, bruges det som et påskud til at kaste sig ud i det vildeste, mest uappetitlige og hysteriske nationale syretrip.

Sørgeligt at ikke en gang Dagbladet Information tør gå imod strømmen og forsøge at bevare jordforbindelsen og det kølige overblik.

Den kønsrelaterede kritik er selvfølgeig reel nok, men er der slet ikke nogen, der finder det ubehageligt, at den pludselige parring af nationale symboler og miltært isenkræm ifbm en sportsbegivenhed af alle tidspunkter opstår i krigstid?

Føj for en gang snyltende propaganda på en sportssejr.

Ralph Sylvestersen

Alt i alt er al denne virak vel mest et udslag af superegoisme=nationalisme.