Læsetid: 12 min.

Den diskret revolutionære embedsmand

Den nuværende DONG-direktør Anders Eldrup har på mange måder stået som en helt central, men diskret aktør i samfundsudviklingen gennem de sidste tre årtier, hvor det klassiske danske velfærdssamfund er blevet moderniseret og har bevæget sig ind i det 21. århundredes globalisering
Status. Hvis man i et lille glimt kan sige, at det, man afleverede, var en tand bedre, end det, man modtog, så er det fint nok med mig, siger Anders Eldrup.

Status. Hvis man i et lille glimt kan sige, at det, man afleverede, var en tand bedre, end det, man modtog, så er det fint nok med mig, siger Anders Eldrup.

Finn Frandsen

1. marts 2008

Måske kan der skrives en alternativ samfundskrønike. En fortælling, som ikke handler om opbygningen af det socialdemokratiske velfærdssamfund og dets værdigrundlag, men snarere om dets forvaltning og videreførelse. Om at bringe det smertefrit fra det 20. til det 21. århundrede - fra kamp mod ulighed og fattigdom til strømlinet globalisering og ændrede grænser mellem det offentlige og det private. Det er på en måde en apolitisk, partineutral krønike, hvor der mere er lagt vægt på den driftsikre modernisering og trimning end på den værdibaserede, politiske konflikt.

Måske kan der findes en aktør, der står i centrum af denne fortælling. Ikke en politiker, men en person, der netop synes at svæve over det politiske, og som alligevel holder mange vigtige samfundsmæssige tråde i sin hånd. En embedsmand. Sandsynligvis kan der i givet fald ikke findes noget mere oplagt bud på denne aktør end den nuværende administrerende direktør i DONG og mangeårige departementschef i Finansministeriet, Anders Eldrup.

Hør hvad den kommende direktør for Det Kgl. Teater og tidligere kontorchef i Finansministeriet, Erik Jacobsen, i dag siger om Eldrup:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Imponerende, ikke ET ord om at Anders Eldrup
er en Bilderberger, ikke ET ord om VL - grupper
og ikke ET ord om hans kones rolle i det danske mediebillede .

Jeg må jo give Winston ret
Det er højst besynderligt at kapitalens bagmænd ikke nævnes.
Eldrups tætte tilknytning til verdens-kapitalen via Bilderberg gruppen er almindeligt kendt udenfor Danmarks grænser. Bl.a. er Eldrups hustru jo medvirkende til muslimernes konspirationsteori om Muhammed-tegningerne.

Men Fogh, Fritz Schur, Eldrup er åbenbart total-fredet af danske journalister, hvad mon det koster?
http://www.zinio.com/cover?is=189215981&img=l