Note
Læsetid: 1 min.

Dokumentarfilm indtager Oscar-uddelingen

Dokumentarfilmene har længe været en overset kategori til den årlige Oscarfest
Kultur
20. februar 2008

Dokumentarfilmene har længe været en overset kategori til den årlige Oscarfest. Men de senere år har denne genre fået mere og mere opmærksomhed, især efter at Michael Moore vandt en Oscar i 2002 for Bowling for Columbine og Al Gore sidste år løb afsted med en statuette for filmen An Inconvenient Truth.

I år er hele fem dokumentarfilm nomineret. Filmene bygger alle på politisk materiale og hele fire af dem har valgt at behandle emnet krig. De fem nominerede film i dokumentarkategorien er Michael Moores Sicko, Alex Gibneys Taxi to the Dark Side, Sean Fine and Andrea Nix Fines War/Dance, Charles Fergusons No End in Sight og Richard Robbins' Operation Homecoming. sape

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her