Læsetid: 2 min.

Frække Friderik

Balancen mellem det anarkistiske og det pædagogiske var ifølge Ole Lund Kirkegaards ekskone det særlige for hans børnebøger. Til maj udkommer 'Frække Friderik', der har ligget i en kasse siden sidst i 60'erne
Balancen mellem det anarkistiske og det pædagogiske er det særlige for Ole Lund Kirkegaards børnebøger. Til maj udkommer 'Frække Friderik', der har ligget i en kasse siden sidst i 60'erne
14. februar 2008

Frække Friderik er lige så doven og uarbejdsom, som Lille Virgil er energisk, og lige så fuld af 'går den så går den'-logik, som Ivan alias Gummi-Tarzan er selvtvivlende og opgivende. Frække Friderik er navnet på drengen i Ole Lund Kirkegaards billedbog af samme navn, som udkommer til foråret - fyrre år efter, at bogen blev til.

"Vi havde altid vidst, at manuskriptet var der, men havde bare glemt det," siger Anne Lise Kirkegaard, der var gift med børnebogsforfatteren indtil nogle måneder før hans alt for tidlige død i 1979.

Anne Lise Kirkegaard, der ligesom Ole Lund Kirkegaard var lærer, blev pensioneret for to år siden og begyndte derefter at rejse rundt i landet og fortælle om Ole Lund Kirkegaards liv og forfatterskab.

I den forbindelse rodede hun i gamle kasser efter udklip, artikler og interview.

"Der læste jeg noget om Oles tanker omkring tekst og billede, og den forbundethed der er imellem de to, og så kom jeg faktisk til at tænke på den billedbog, som jeg virkelig ikke havde tænkt på i mange, mange år."

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu