Note
Læsetid: 1 min.

Gamle nyheder

Kultur
13. februar 2008

Information 13. Februar 1958
4 mill. kr. til tyske kz-ofre

Vesttyskland har nu udbetalt ialt godt 4 mill. kr. i hjælpeydelser til overlevende tyskere fra de berygtede "videnskabelige" eksperimenter i de nazistiske koncentrationslejre, hedder det i en FN-rapport, der blev udsendt i gaar. De vesttyske myndigheder har underrettet generalsekretær Dag Hammarskjöld om, at de pr. 15. november 1957 havde modtaget ialt 1.537 ansøgninger om saadan hjælp. Heraf var 830 foreløbig behandlet, og i 427 tilfælde var hjælp ydet, mens 403 var blevet afvist.

Information 13. Februar 1983
Regeringen vil holde DONG helt ude af oliejagten

Energiminister Knud Enggaard (V) meddelte i går, at det er regeringens hensigt at oprette et helt nyt statsligt olieselskab med det formål at varetage statens interesser i oliejagten i Nordsøen. Regeringen mener ikke, at det skal være det eksisterende statslige selskab, DONG, der skal med i koncessionerne i Nordsøen. S og SF afviser forslaget, fordi det vil svække statens interesser i olieefterforskningen. Regeringens flertal ser dog ud til at været sikret, takket være de radikale.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her