Læsetid: 6 min.

Kunst for fremtidens generation

Hvordan ville kunstmuseet se ud, hvis man inviterede de unge ind omkring bordet til åben dialog og gav dem et reelt ansvar for afvikling og kommunikation af museets tiltag. Det har Statens Museum for Kunst gjort, og det har resulteret i en ny måde at tænke kunstmuseet på
Unges laboratorier for kunst forsøger at komme fremtiden i møde ved at invitere de unge selv indenfor omkring bordet og i museumsrummene. Det har skabt ny viden og defineret nye veje for det store og traditionsrige Statens Museum for Kunst. Nils Holst-Jensen på 19 år har været med fra starten.

Unges laboratorier for kunst forsøger at komme fremtiden i møde ved at invitere de unge selv indenfor omkring bordet og i museumsrummene. Det har skabt ny viden og defineret nye veje for det store og traditionsrige Statens Museum for Kunst. Nils Holst-Jensen på 19 år har været med fra starten.

Statens Museum for Kunst

11. februar 2008

Statens Museum for Kunst lancerede i april 2007 u.l.k. - unges laboratorier for kunst. Et led i Egmont Videncenter og museets formidling til de unge museumsbrugere. Det er der kommet meget godt ud af, og den gamle kunst-tanker har langsomt vendt sig i åen, hvis man spørger de anvarlige for laboratorierne og de unge kunstpiloter, som har stået for at tegne museets profil, der skal ramme de 12-20-årige museumsbrugere. På Statens Museum for Kunst har det handlet om at acceptere et nyt publikum, præsentere en ny kunst med klar relevans for nutiden og mest af alt lytte til disse unge, arbejdsomme kunstentusiaster. I disse dage præsenteres udstillingen Virtual Moves, der er en del af den nuværende temaudstilling om identitet i u.l.k.'s lokaler, og Virtual Moves kan både opleves i sin fysiske form og i internetverdenen Second Life. Relevans, brugerbasering og kunstmuseet som ramme for mangfoldige kunstneriske udsagn har vist sig at være grundstenene, når de unge kunstpiloter, som museet har inviteret indenfor, er med til at sætte dagsordenen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu