Læsetid: 4 min.

Næste gang verdenssituationen

Bent Vinn Nielsen er efter en længere sygeorlov tilbage på sin plads her i klummen og har - tvunget af omstændighederne - fundet det nødvendigt at bruge den første tekst på lige at finde sig lidt til rette. Fra næste uge vil verden på ny blive taget under behandling
9. februar 2008

"Hvem har haft dig på kost siden sidst?" spurgte fru grisehandler Larsen, da hun havde set rigtigt på mig. Og sandt nok, man har tabt 17 gode danske kilo.

Ikke at man nu er en decideret 'udmarvet skikkelse', men dog ligesom fastere i konturerne og med et ansigt, der så småt truer med at udvikle det, der i romanlitteraturen omtales som 'skarptskårne træk'.

Men nu er man jo ikke den tyske digter Herbert Schmidt, og ligesom modellen for Matadors politiske flygtning, Bertolt Brecht, er man ikke netop hjemkommet fra den spanske borgerkrig. Da BB nemlig skulle bruge noget research dernede fra, sendte han skuespillerinden og assistenten Ruth Berlau.

Da folk spurgte ham, hvorfor han dog sendte en ung, forsvarsløs kvinde, og ikke selv tog af sted, skal han have svaret: "Mig? Skulle jeg tage til Spanien? Jamen - jeg kunne jo blive skudt!"

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu