Læsetid: 1 min.

Oscarfesten reddet på trods

Oscaruddelingen den 24. februar bliver afholdt, også selv om de amerikanske manuskriptforfatteres strejke - der nu har varet i tre måneder og kostet rigtig mange penge - endnu ikke er forbi
Kultur
8. februar 2008

Oscaruddelingen den 24. februar bliver afholdt, også selv om de amerikanske manuskriptforfatteres strejke - der nu har varet i tre måneder og kostet rigtig mange penge - endnu ikke er forbi. Det sagde en diplomatisk, men bestemt Sid Ganis, præsidenten for Det Amerikanske Filmakademi, der uddeler priserne. "Uanset disse omstændigheder, der er uden for vores kontrol, overrækker vi priserne som planlagt." - Til gengæld har magasinet Vanity Affair aflyst sin årlige Oscarfest, en af aftenens helt store begivenheder. Det sker i sympati med de strejkende, siger chefredaktør Graydon Carter til New York Times. "Uanset om strejken er forbi eller ej, er der en masse sårede følelser. Jeg synes ikke, at det er passende, at et stort magasin fra østkysten kommer ind og lader, som om ingenting er sket." - Heath Ledger begik ikke selvmord, og han blev ikke forgiftet. Hans død var en ulykke, sagde retsmedicineren i New York forleden. "Vi har konkluderet, at dødsårsagen er en ulykke, et resultat af misbrug af receptpligtig medicin." Den unge 28-årige skuespiller havde indtaget en heftig blanding af beroligende piller, antidepressiva og sovepiller.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her