Note
Læsetid: 1 min.

Priser til dansk film

Kultur
6. februar 2008

Den danske spillefilm Ma Salama Jamil (Gå med fred, Jamil) vandt i weekenden tre store internationale priser. Filmen er Omar Shargawis spillefilmdebut. På Den Internationale Filmfestival i Rotterdam fik den overrakt hovedprisen, the VPRO Tiger Award, og blev fremhævet for "den stærke instruktør- og skuespillerindsats". På Göteborg Internationale Filmfestival modtog Shargawis film den Svenske Kirkes Filmpris og FIPRESCI-prisen, som er den internationale kritikerjurys pris. Juryen udtalte om filmen, at den "imponerer med sin energi, kraft og originalitet, og med sit fængslende greb om aktuelle sociale og politiske emner. Vi er sikre på, at denne debutant bliver et af de store navne inden for nordisk film."

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her