Læsetid: 3 min.

Se og Hør: Vi er ikke i det gode selskab

'Klubben af journalister, der ikke har brugt en anonym kilde, er verdens mindste', siger Ken B Rasmussen - journalisten fra Se og Hør, der under valgkampen skrev historien om 'sort arbejde hos Naser' i Se og Hør, der i sidste uge blev frikendt i pressenævnet. Her fortæller han om at arbejde på Danmarks mest læste og mest udskældte ugeblad
Den omtalte forsidehistorie om Naser Khader, der kørte sidst i valgkampen og som blev indklaget for Pressenævnet med at Se og Hør blev frikendt.

Den omtalte forsidehistorie om Naser Khader, der kørte sidst i valgkampen og som blev indklaget for Pressenævnet med at Se og Hør blev frikendt.

29. februar 2008

Se og Hør overtrådte ikke god presseskik, da bladet under valgkampen op til folketingsvalget sidste år bragte en historie, hvori det blev hævdet, at Naser Khader havde anvendt sort arbejde i forbindelse med byggearbejde ved hans og konens hus. Det afgjorde Pressenævnet i sidste uge.

Se og Hør blev ellers stærkt kritiseret fra flere sider for at have bragt historien uden at have den fornødne dokumentation. Som følge heraf var Se og Hørs chefredaktør Henrik Qvortrup nødt til at trække sig som politisk kommentar, fra bl.a. DR2-programmet Jersild og Spin.

Et centralt kritikpunkt var at Se og Hør havde anvendt en anonym, betalt kilde.

Pressejurist ved Danmarks Journalisthøjskole Oluf Jørgensen har således udtalt til fagbladet Journalisten, at Se og Hørs historie næppe kunne siges at leve op til god presseskik:

"Historien er så tynd, som den overhovedet kan være. Når en kilde er betalt, bliver journalistikken i den grad usikker. Hvis der er noget om historien, lader den til at være bygget på én meget utroværdig person, der er grisk og snyder."

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Læg mærke til det vedhæftede Se og hør-forsidebillede. Lige over den omdiskuterede rubrik om sort arbejde hos Khader, står der - på forsidens højre hjørne - minsandten: "Egern på vandski." Hvad siger pressenævnet mon til den?