Læsetid: 4 min.

Skoen er fuld af blod - og han er ikke en ægte prinsesse

Kunstfonden. Det må være det mindste beløb i verdenshistorien, som har vakt politisk anskrig. 15.000 kroner til Lars von Trier...
Kulturminister Brian Mikkelsen promenerer gerne ved filmfestivalen i Cannes. Her stråler han i genskæret fra Lars von Trier, Bille August og Gabriel Axel, som er autentiske danske auteurs. På billedet giver Mikkelsen en forsmag på sit bordtennisspil ved et OL-pressemøde.

Kulturminister Brian Mikkelsen promenerer gerne ved filmfestivalen i Cannes. Her stråler han i genskæret fra Lars von Trier, Bille August og Gabriel Axel, som er autentiske danske auteurs. På billedet giver Mikkelsen en forsmag på sit bordtennisspil ved et OL-pressemøde.

Jens Dresling

28. februar 2008

Jeg har set Brian Mikkelsen promenere til Palmes d'Or i Cannes og skue ud på verden gennem sine kontorfuldmægtig-briller og trykke artisterne i hånden, alt imens han febrilsk svedte på overlæben. En fattigfin mand i den internationale glamour er, hvad han er...

Og jeg kan love for, at han ikke reklamerede med de danske Muhammedtegninger og Søren Krarups bidrag til den danske kulturarv. Nej, han strålede i genskæret fra Lars von Trier, Bille August og Gabriel Axel, som er autentiske danske auteurs. Det siger jeg også til mine venner i Danmark: "Det er så grotesk, at Brian Mikkelsen skal gå rundt i Cannes og skumme fløden på de danske genier, som hans egen regering trutter imod i deres lille kulturkamptrompet på de danske græsgange. Det er så absurd. Det får mig til at tænke på Ionesco."

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Brian er en tåkrummende katastrofe - men det værste er næsten, at de såmænd sagtens kan finde en, der er endnu værre, så lad ham endelig sidde - så længe resten af regeringen sidder (måtte det blive kort!)