Læsetid: 1 min.

This is Spinal Tap (1984)

Få film spidder maskulint mindreværd som Rob Reiners hylemorsomme mockumentary 'This is Spinal Tap'
Kultur
29. februar 2008

Få film spidder maskulint mindreværd som Rob Reiners hylemorsomme mockumentary (altså parodiske dokumentarfilm) This is Spinal Tap (1984). Den følger et fiktivt britisk heavyrockband, der er på turne med sin nye, ekstremt mandschauvinistiske plade Smell the Glove - i anstødelighed kun overgået af et af gruppens endnu urealiserede projekter, Saucy Jack, en næppe særlig fordømmende musical om den ultimative kvindehader, Jack the Ripper. Et rids af en forklaring tegner sig, da vi ser en selvsikker kvinde sætte de ikke særligt opvakte musikeres manager til vægs rent retorisk. Ikke, at de behøver hjælp udefra med hensyn til at ligne fæhoveder; deres sceneshow strutter af selvforelsket og ufrivilligt komisk storladenhed. Filmen er fyldt med vink til dramatiske og/eller latterlige episoder fra rockhistorien. Bandets navn henviser i øvrigt til en ubehagelig medicinsk procedure. JVK

-This is Spinal Tap. Instruktion: Rob Reiner. Manuskript: Rob Reiner, Christopher Guest, Michael McKean og Harry Shearer. Ude på dansk dvd fra Sandrew Metronome

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her