Læsetid: 3 min.

Vær nu lidt street, Information

At betragte sig selv som verdens vigtigste person er en af Mikael Wulffs yndlingsbeskæftigelser.'Det kan anbefales,' skriver han, 'vi er mange, der praktiserer den - uafhængigt af hinanden'
At betragte sig selv som verdens vigtigste person er en af Mikael Wulffs yndlingsbeskæftigelser.'Det kan anbefales,' skriver han, 'vi er mange, der praktiserer den - uafhængigt af hinanden'
Kultur
15. februar 2008

- Hvad er dit mest udtalte karaktertræk?

Jeg har usædvanligt mange udtalte, desvære er nogle af dem ret dårligt udtalte, tenderende til det læspende. Jeg vil tro, at en af mine dominerende evner er, at jeg er styret af, hvad jeg har lyst til - på et ret infantilt plan - lyst til at spise, drikke, se film, læse, skrive, arbejde. Men til gengæld har jeg en stærk evne til at disciplinere mig selv og leve efter fokuserede, ufravigelige regler. Desværre, eller heldigvis, kun i perioder, hvorefter alt så kollapser i rent og skært pragtfuldt kaos. Og så skal der disciplineres igen. Det er en dejlig rytme, som tidevandet. Dog ikke styret, så vidt jeg ved, af månens cyklusser.

- Hvad er din yndlingsbeskæftigelse?

At betragte mig selv som verdens vigtigste person. Det er en meget sjov hobby, som kan anbefales. Vi er mange, der dyrker den. Uafhængigt af hinanden.

- Hvilket teknisk hjælpemiddel vil du nødigst undvære?

Alle former for menneskeskabte objekter med et formål er vel et teknisk hjælpemiddel. I så fald vil jeg helst ikke undvære nøglen til den lås, der sidder i døren til min lejlighed. Det er et relativt vigtigt hjælpemiddel. Og så vil jeg naturligvis meget gerne have lov at takke internettet og computeren for at skabe stor mulighed for utallige spildte timer, hvor jeg googler ting, som jeg ikke behøver at vide noget om. Som ordene 'timian', 'rige myg' og 'fynske nymphos'.

- Dine helte og heltinder i det virkelige liv?

Professionelt er mine idoler Woody Allen, Steve Martin, Matt Groening, Jim Henson og en amerikansk komiker, der hedder Steven Wright. Privat er mit forbillede Britney Spears. Vi lever meget det samme slags liv. Jeg er inkarnationen af ustyrlig dekadence.

- Hvad har været dit mest kontroversielle valg i livet?

Fra den ene dag til den anden at beslutte mit for aldrig at drikke mælk. Da var jeg 13 år, og jeg har ikke drukket denne hvide væske siden. Det er en anden måde at sige, at jeg ikke har truffet kontroversielle beslutninger som f.eks., hvorvidt et land skal invaderes, eller om nogle mennesker skal fængsles for livstid. Den slags ansvarsområder overlades tilsyneladende ikke til typer som mig. Men jeg drikker altså ikke mælk.

- Hvornår føler du dig mest misforstået?

Når bedrevidende, selvhøjtidelige typer forlanger mere 'samfundsrelevans' og politisk indsigt i Wulffmorgenthalers striber. Striberne er komik - ikke kronikker om asylcentre eller overenskomstforhandlinger. Nyd dem eller lad være. Og så føler jeg mig forøvrigt også misforstået, når jeg siger: "Jeg elsker thai ladyboys og deres plastikopererede kønsorganer." Jeg synes bare, det er nydeligt håndværk. Ikke andet.

- Hvad er din største bedrift?

At skjule, at jeg i virkeligheden er en døvstum, ældre dame fra Tjekkiet. Det kræver mange timers daglig make-up.

- Dine største fejl?

At jeg engang har stavet navnet 'Ib' således: 'Ibhfhfssssssssssssssssssssssiiiibibsiduuu'. Det var en ret stor fejl.

- Din drøm om lykken?

Hvis jeg skulle forsøge at sætte ord på denne tilstand, må det være noget i retning af "et uforstyrreligt mentalt flow". Og hvis jeg havde en bog om taoismen lige ved hånden, ville jeg også skrive noget af derfra.

Sure opstød

- Din sindsstemning netop nu?

Opstød. Spiste meget i går. På det tidspunkt var det rart, men nu har det gjort mig til en småulækker personage. Momentan lykkefornemmelse har altid en pris. Det er et regnestykke, der aldrig slår fejl.

- Hvilken dyd er den vigtigste?

Ingen. Primært fordi jeg aldrig har hverken sagt eller skrevet ordet 'dyd'. Det er meget, meget gammeldags, og jeg synes godt, at Information kunne oppe sig lidt og være lidt mere street.

- Hvilket kunstværk (bog, film, teater, maleri, etc.) har haft størst betydning for dig?

Komedierne Play It Again, Sam, Love & Death og Take The Money And Run af Woody Allen og også Airplane for at forme mine interesser, da jeg var lille. Og Ulysses af James Joyce, fordi jeg efter at have læst den tre gange og skrevet bachelor-opgave om den på universitetet følte, at jeg var helt og aldeles færdig med det akademiske liv - og som en renset mand kunne tillade mig at bevæge mig tilbage mod det rigtige liv med dets sanselighed og simple umiddelbarhed. Og så var jeg meget glad for Magritte som lille. Magritte har altid slået mig som værende ekstremt cool - at være surrealist, men samtidig så præcis og reserveret. Det er imponerende.

- Hvad betragter du som din største ulykke?

At jeg ikke ejer en promille af en promille af Google.

- Dit motto?

Jeg skal lige tjekke mail.

Mikael Wulff er aktuel med Wulffs magasin på DR2, der har premiere i aften

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her