Læsetid: 7 min.

Da Vejle mødte Florida

Job rykker efter mennesker, der allerede er flyttet til steder med højere til loftet. Sådan er den kreative kapitalisme. USA har glemt det. Dem, der forstår at tage over, vinder, lød budskabet, da den amerikanske økonom Richard Florida i denne uge gæstede Danmark
Åbenhed. Vi har i Danmark bygget et samfund med stor lighed, og kreativiteten har nydt godt af det. Men vi er ligesom USA gået i stå, mener den amerikanske stjerneøkonom Richard Florida, der gæstede Vejle.

Åbenhed. Vi har i Danmark bygget et samfund med stor lighed, og kreativiteten har nydt godt af det. Men vi er ligesom USA gået i stå, mener den amerikanske stjerneøkonom Richard Florida, der gæstede Vejle.

1. marts 2008

Ikke et ondt ord om Vejle.

Hvis man skal tro den amerikanske stjerneøkonom Richard Florida, der onsdag besøgte byen, kunne man nemlig hurtigt komme til at æde dem grundigt i sig, når byen ved fjorden springer ud som kreativt kraftcenter. Verden står over for kolossale forandringer i overgangen til den kreative økonomi, men tiden, hvor New York og Los Angeles automatisk løb af med talentmassen, er forbi. Bolden er givet op til en ny runde.

Og denne gang handler det om at skabe steder præget af tolerance og mangfolkelighed, lød Floridas budskab i Vejle Musikteater.

"Der var engang, hvor mennesker flyttede efter jobbene. Nu flytter jobbene efter menneskene," siger Richard Florida og fortsætter: "Når kreativiteten leder efter et sted, hælder den måske mod gigantbyerne, men den er primært optaget af, hvor der er rum."

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu