Kommentar
Læsetid: 4 min.

Ville du selv bo ved siden af ungeren?

Ekspertpanelet er tre blandt rigtigt mange eksperter i, hvad det vil sige at ære ung. Panelet udskiftes løbende
Kultur
14. marts 2008

Maria Elsner. 16 år, Aalborg.

Går i 1.G. Arbejder, er glad for venner, familie og musik, går ofte til koncert

Jeg tror, mange helst vil være fri, fordi de er nervøse for, at der vil ske noget med deres biler, huse og andre ting. Det kan jeg godt forstå. Den måde, de unge har håndteret situationen med Ungdomshuset på, har været helt forkert, og de gik over stregen. Det er ikke i orden at ødelægge folks huse o.lign. Jeg er til gengæld sikker på, at hvis de unge fik et nyt hus, og der blev lidt mere styr på det, ville der være flere, som kunne acceptere at bo ved siden af det. Personligt ville jeg godt bo ved siden af Ungeren, hvis bare der blev lidt mere kontrol over det. Det skal ikke være sådan, at nogle bliver nervøse, når de skal passere det, eller være bange for at bo i området omkring det. Jeg tror, mange er blevet lidt truet af Ungdomshuset efter alle de store demonstrationer i 2007, som har accelereret til meningsløs vold og ødelæggelse, og det skal modbevises, at det ikke nødvendigvis skal være sådan. Mange af de unge, som har været en del af Ungdomshuset, er ikke uansvarlige og slet ikke dårlige mennesker. De fleste har haft stor glæde af stedet, hvis de f.eks. har haft problemer hjemme med deres familie. I en sådan situation er det dejligt at have et sted, hvor der også er andre unge, som måske er i samme situation, men det er også bare et godt fristed. Jeg tror, mange har fået den fornemmelse, at alle, som har været i Ungdomshuset, har været med til al den ballade, og det er jo slet ikke rigtigt. Selvfølgelig skal der mere styr på det, så der ikke opstår uroligheder eller lignende igen. Det skal være et sted, hvor alle er trygge, også dem, der bor ved siden af huset eller bare i samme kvarter.

Klara Halberg. 17 år, Kbh.

Går i 2.G. Synes der burde komme en Harry Potter 8 – og at weekenderne er for korte.

Det kunne være sjovt og interessant at være nabo til Ungdomshuset. Jeg bor på ydre Østerbro, og for dem, der ikke kender til det kvarter, kan jeg opsummere det med ét ord: søvndyssende. Det er simpelthen et intetsigende sted. Jeg tror, at folk på Østerbro ville have godt af at bo ved siden af Ungdomshuset. Det kunne være en lejlighed til, at alle de velmenende venstreorienterede rent faktisk støttede Ungdomshusets genopståen, og ikke bare ytrede deres støtte i ligegyldige floskler. Der har været en tendens til, at mange har stået fast på, at Ungdomshuset skal genopstå, men når de så risikerer at skulle dele nabolag med huset, så var det pludselig ikke en god idé. I dette tilfælde gælder det altså ikke, at moral er godt, dobbeltmoral er dobbelt så godt... For mig består det eneste problem i, at jeg om natten bliver til en 80-årig dame ved navn Bente, som absolut ikke kan sove, når der er spilles høj musik. Men jeg har nogle excellente ørepropper liggende, som jeg ikke alene selv vil benytte, jeg vil med glæde vil dele ud af dem til mine naboer. Jeg synes, det er vigtigt at ungdomshuset bliver anerkendt som et nødvendigt refugium eller bare opholdssted for unge, og kan derfor ikke se problemet i at være nabo.

Jakob Mark. 16 år. Bor i Køge.

Går i 9. klasse. Er aktiv i SFU, glad for pizza, Faxe Kondi og Juventus.

Ja og nej. Jeg ville som ung gerne bo ved siden af Ungeren ja, men jeg har da fuld forståelse for dem, der ikke vil. Folk med børn, pensionister osv. Det er et ret svært spørgsmål at svare på, for sådan, som jeg ser på det, er et nyt Ungdomshus nødvendigt. Men hvem skal så bo ved siden af det? Der må vi vise os som et samfund. For jeg gider egentlig heller ikke bo ved siden af en vindmølle. Eller et mejeri, der lugter af ost. Jeg gad heller ikke bo ved siden af Junckers. Eller bare tæt på. Jeg gad heller ikke bo ved siden af et fodboldstadion eller et diskotek. Eller en biograf, så der hele tiden går folk. Men alligevel så har vi de ting, fordi vi accepterer at det skal være en del af samfundet. Men de folk, som ikke vil bo ved siden af Ungeren accepterer ikke Ungeren som en nødvendig del af samfundet. Og det er det, der er galt. Vi har et samfund, vi skal have til at fungere, og frk. Jessen, hvis jeg tager vindmøllen, tager du så Ungeren?

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her