Læsetid: 5 min.

Despoten i dansk dramatik

Det er ikke ham, vi kender. Men vi kender hans ord. Og i øjeblikket er disse ord næsten umulige at overhøre. Dramatikeren Peter Asmussen har i løbet af de sidste par uger været aktuel med intet mindre end tre teaterstykker, en opera og en håndfuld filmmanuskripter
1. april 2008

Han får det til at lyde som noget af det letteste i verden. At have tre teaterstykker, to film og en opera kørende på flere forskellige scener og lærreder rundt om i landet. På én og samme tid.

Forfatteren, dramatikeren og manuskriptforfatteren Peter Asmussen fylder meget, uden at de fleste måske er klar over, hvor meget. I lørdags gjaldt det Operaen, hvor hans manuskript til Astrid Lindgrens klassiker Brødrene Løvehjerte havde urpremiere. Samme dag blev hans manuskript til Christian Kampmanns Familien Gregersen opført på Århus Teater, samtidig med at hans to egne dramaer Djævlene og Ekstrem blev opført på henholdsvis Betty Nansen og Edison. Og med de to film Comeback og Himlens Hjerte på Natfilmfestivalen er det næsten så godt som umuligt ikke at støde på et eller andet, som denne mand har været inde over.

Peter Asmussen er en flittig og meget produktiv mand. Han har faktisk så travlt, fortæller han, at det endnu ikke er alle af hans egne stykker, han har fået set.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu