Læsetid: 6 min.

Det er min, min, min!

Zentropa og Peter Øvig Knudsen slås for tiden om, hvem der egentlig har retten til at fortælle det snart 30 år gamle stykke Danmarks-historie omkring Blekingegadebanden. Nu blander den tidligere journalist ved Information, Lars Villemoes, sig også
Retten til at fortælle og ikke mindst filmatisere Blekinggade-sagen er blevet til et rivegilde som mellem stridende børn.

Retten til at fortælle og ikke mindst filmatisere Blekinggade-sagen er blevet til et rivegilde som mellem stridende børn.

Juerco Boerner

7. marts 2008

Zentropa og forfatteren bag bogsucceserne omkring Blekingegadebanden, Peter Øvig Knudsen, er i den seneste uge røget i totterne på hinanden efter et samarbejde omkring en filmatisering af bøgerne gik af sporet.

Det skete ifølge Peter Aalbæk efter, at Øvig Knudsen forlangte 1,9 millioner kr. for at være konsulent på filmen. Det blev eftersigende en tand for meget for filmkøbmanden, der viste Øvig Knudsen døren.

Han inviterede i stedet de to journalister Jeppe Facius og Anders-Peter Mathiasen inden for for at bygge sin film om Blekingegadebanden på deres bog om efterforskningsleder i politiet på Blekingegadesagen, Jørn Moos, i stedet.

Den udvikling var Peter Øvig Knudsen ikke helt tilfreds med. Zentropa krænkede hans ophavsret, hed det nu.

Et synspunkt Øvig Knudsen fik opbakning i fra Dansk Journalistforbund (DJ). Peter Aalbæk afviste pure Knudsens beskyldning med en udmelding om, at succesen måtte have steget Øvig Knudsen til hovedet, når han nu troede, at han havde patent på Danmarks-historien.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu