Læsetid: 11 min.

Eventyr med bagside

Guldregn og aske. Norske Per Petterson har oplevet, hvad de færreste nordiske forfattere oplever. Med romanen 'Ud og stjæle heste' er han slået godt og grundigt igennem internationalt, salgstallene vokser, og de store priser regner ned over ham. Han lægger ikke skjul på, at berømmelsen har kunnet drive ham til fortvivlelse. Den har forhindret ham i at skrive
6. marts 2008

I slutningen af 1980erne, hvor den norske forfatter, Per Petterson, var midt i 30erne og arbejdede som boghandlermedhjælper, fik han at vide, at hvis han ikke nu tog sig sammen og begyndte at skrive, ville han dø ulykkelig. Hidtil havde han ikke vovet det, for hvis det nu mislykkedes, ville alt være slut, syntes han, men nu tog han mod til sig og skrev novellen »Aske i munden.« Da forlagsredaktør Torleiv Grue på Oktober havde læst den, ringede han til Per Petterson og bad om flere. – Blot havde Petterson ikke flere. Men opringningen var det skub, der fik ham til at fortsætte, og resultatet blev hans første bog, novellesamlingen Aske i munden, sand i skoene med umiskendeligt selvbiografiske træk. Alle novellerne handler om drengen Arvid, hans opvækst til han er omkring 12 år, samt om hans søster og far og mor.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu