Læsetid: 4 min.

Når en stilling gør ondt

Man får let det indtryk, at der er dem, der reelt bekymrer sig om sexarbejdere, og dem, der bare bekymrer sig om sex
Mænd tager stilling. Tøger har taget stilling.

Mænd tager stilling. Tøger har taget stilling.

Carsten Snejbjerg

14. marts 2008

Det har været længe undervejs, men manglede da bare: Mænd tager nu stilling til sexkøb. De har taget »bladet fra munden og støtter et forbud offentligt«, lyder det fra Dansk Kvindesamfund, der står bag kampagnen Tag Stilling Mand. Dansk Kvindesamfund er stolte af disse mænd, der tør stå frem og sige fra. De er »modige mænd«.

Der er god grund til at tage stilling til prostitution. Sexindustrien har alt for længe været præget af selvmodsigende og mangelfuld lovgivning. Det er til gene for dem, der sælger sex, og til gavn for dem, der står bag den organiserede kvindehandel.

Ifølge Verdenssundhedsorganisationen, WHO, er prostituerede særligt udsatte i forhold til kønssygdomme og vold. Europarådet udråbte i oktober tvungen prostitution og trafficking til at være »moderne slavehandel og en af de mest alvorlige overtrædelser af menneskerettighederne i Europa i dag«.

At der er problemer forbundet med sexindustrien synes åbenlyst. Spørgsmålet er, hvordan de bedst løses.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Klaus Ankerstjerne Eriksen

Godt med en artikel der præsenterer en lidt mere nuanceret vinkel på spørgsmålet om prostitution. Det er et problem at narkoludere prostituerer sig af nød og det er et problem at kvinder fra fremmede lande udnyttes som sexslaver, det bør der gøres noget ved. Kampagner, lovgivning og lignende er redskaber, der helt oplagt kan bruges i denne sammenhæng.

Med et generelt forbud mod sexkøb, så gør kampagnen tagstilingmand.dk sig til talsmand for politisk korrekt sex. Der findes kvinder, der ønsker at sælge seksuelle ydelser til mænd, se fx. hjemmesiden: www.sexarbejde.dk, hvor en gruppe prostituerede fortæller, at de af egen fri vilje har valgt prostitution og ikke ønsker kriminalisering af deres kunder.

Med kampagnen tagstillingmand.dk flytter Dansk Kvindesamfund fokus væk fra de kvinder, der prostituerer sig af nød eller af tvang. Alle prostituerede gøres til ofre, og mændene er de skyldige. Hvorfor ikke tage skridtet fuldt ud og skære pikken af alle mænd? Det tjener et højere formål, at kvinder ikke forulempes af mænd.

Ja - jeg vil gerne tage stilling, narkoludere og udenlandske sexslaver skal ubetinget have al den hjælp de kan få, men fri mig for dansk kvindesamfunds sure moralske opstød.

Sex er kommet for at blive, og hvis nogen af egen fri vilje ønsker at tilbyde sex mod betaling, så ligger det udenfor lovgivernes område at kriminalisere dem, der vil betale for seksuelle ydelser.

Heinrich R. Jørgensen

Anders Morgenthaler:
"Nogle mænd er bare dovne, de orker ikke bruge tid på at charmere sig til lidt fjabbe, eller de har opgivet at tage et ægteskabeligt opgør med konen, så der kan komme gang i dobbeltsengen igen. I stedet er det lettere at gå ned i en kælder, slå hjernen fra og bilde sig selv ind, at den ukrainske teenager man knepper i røven, græder af glæde."

Øh, Anders, der er vist meningen at man med salvelsesfuld patos skal forklare hvorfor man naturligvis er for et forbud. Hvad med om du får dig en spindoktor, så du kan lære at udtrykke dig klart og kedeligt?

Mvh

Heinrich R. Jørgensen

Hvis man tilbød statsnarko til de kvinder der er i prostitution pga. behovet for at tjene penge til deres misbrug, så fik man vel fjernet den sørgeligste del af det menneskelige drama, som prostitution sikkert ofte er?

Ligesom at statsnarko sikkert ville have en meget gavnlig effekt mod omfanget af indbrud, og sikkert også anden kriminalitet?

Nå nej, vi har jo Lenevælde! Straf, straf og atter straf. Når blot alle karakterafvigerne er blevet straffet tilstrækkeligt, så skal paradis på jord nok materialisere sig. Og alle ulemperne lever vi alle gladeligt med imens. Og hvis vi er utrygge, så får terrorpakkeskruen lige en tand til, så de værste angstanfald kan holdes væk.

Gud forbyde, at vi kom til at tage en beslutning baseret på rationalitet, når en dogmatisk normativ tvangsbesættelse iflg. kærlighedsministeren er meget bedre...

Mvh

Måske hr. Morgenthaler ville have den godhed at vise politiet, hvor i landet der er en kælder med grædende teenagere. Det ville klæde ham, og gøre det muligt at tage ham alvorligt ...