Læsetid: 3 min.

Storby og provins i biografmørket

To danske film, der umiddelbart fortæller den samme historie om en ung piges forsøg på frigørelse, sælger slet ikke samme antal billetter i biografen. Hvorfor?
Mens Natasha Arthys -Fighter- (t.v.) har haft det svært i biograferne, er Niels Arden Oplevs -To verdener- (t.h.) en kassesucces.

Mens Natasha Arthys -Fighter- (t.v.) har haft det svært i biograferne, er Niels Arden Oplevs -To verdener- (t.h.) en kassesucces.

Jens Juncker-Jensen

19. marts 2008

52.189 mennesker så Natasha Arthys Fighter, der havde premiere 14. december 2007. Det er ikke ret mange til en film, der gjorde meget ud af at pakke sin klassiske historie om en ung piges oprør mod sine forældre og sit miljø action-dynamisk og underholdende ind.

192.768 mennesker har indtil videre løst billet tilNiels Arden Oplevs To verdener, der er et afdæmpet drama om en ung piges oprør mod sine forældre og sit miljø, og som på ingen måder prøver at skjule, at den er, hvad man lidt groft kunne kalde en 'problemfilm'.

Umiddelbart minder de to film om hinanden - de fortæller sådan set den samme historie om en ung piges forsøg på frigørelse - og det er et godt udgangspunkt for en nærmere analyse af, hvad der gør den ene til en succes og den anden til det modsatte, hvilket ikke nødvendigvis har noget med kvalitet at gøre.

Først og fremmest taler Fighter nemlig til en mindre målgruppe end To verdener, alene fordi den definerer sig selv som en ungdomsfilm. Ungdomsfilm er notorisk svære at sælge til andre end de unge, som filmene direkte henvender sig til, og ofte vil unge slet ikke se film om sig selv, men om dem, der er ældre.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu