Interview
Læsetid: 1 min.

Antiautoritære Pippi og slemme Cartland

Alle bør læse Pippi Langstrømpe for dens fantasi og antiautoritet, mener forfatteren Bente Hansen, der er aktuel med bogen 'Gud og hvermand'. Hun har også engang læst en Barbara Cartland til ende
Kultur
12. april 2008

- Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

"'Alle' er jo en næsten umulig forestilling, når det gælder bøger."

"Måske Pippi Langstrømpe eller et miniudvalg af H.C. Andersens eventyr, hvor Nattergalen og Snedronningen indgår. Jeg tror, de kan gå an alle steder og åbne sindene op: Pippi for sin antiautoritet, fantasi og generøsitet. Nattergalen fordi den spidder snobberiet så finurligt. Og Snedronningen fordi den fortæller, hvor hårdt det kan være at finde sine grundværdier."

- Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

"Jeg arvede min morfars udgave af Salmonsens Leksikon, og det er nok en af de bøger, jeg har brugt oftest. Jeg bruger mange håndbøger og leksika, men Salmonsen har ro på og deler ud af en stor viden, og så kan man jo supplere med nyere viden derfra."

Bøger er for dyre

- Hvad er den værste bog, du har læst?

"De værste læser jeg ikke. Jeg giver dem en chance indtil side 60-70, så lægger jeg dem væk, sådan som jeg for eksempel har gjort med Joyces kedelige Ulysses

Da jeg var ung, læste jeg dog en Barbara Cartland til ende - den var godt nok slem."

- Hvilken type læser er du?

"Et rodehoved. Jeg læser altid i fem til seks bøger på én gang. Faglitterære, skønlitterære, krimier, tidsskrifter. Jeg ved ikke hvorfor, men jeg har lært at leve med det uden at have dårlig samvittighed."

- Hvornår læser du?

"Nu, hvor hverken børn eller erhvervsarbejde bestemmer farten, er det på alle mulige tider af døgnet. Jeg har også lange ønskelister, men nye bøger er for dyre - og det er bibliotekerne også med deres bødesystem for overskridelser. Men så trøster jeg mig med internet-antikvariaterne."

Bente Hansen er aktuel med bogen 'Gud og hvermand' om skismaet mellem tro og politik.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her